Verizon Communications Inc. се отказа от всичките си планове да

...
Verizon Communications Inc. се отказа от всичките си планове да
Коментари Харесай

Втори US-телеком отказва да работи с Huawei

Verizon Communications Inc. се отхвърли от всичките си проекти да продава телефоните на китайския производител Huawei Technologies Co., в това число новия Mate 10 Pro, след напън от държавното управление на Съединени американски щати, написа Bloomberg, цитирайки свои източници.

По-рано този месец AT&T Inc. взе същото решение. Устройствата на китайската компания към момента работят със SIM-карти на двата оператора, само че директни продажби в магазините на телекомите щяха да им разрешат да доближат до надалеч повече консуматори.

 AT&T се отхвърли от значима договорка с Huawei
AT&T се отхвърли от значима договорка с Huawei

Властите в Съединени американски щати от дълго време са подозрителни към китайската компания

Подновеното терзание на държавното управление по отношение на опцията за шпиониране от Китай основава и евентуална спънка през надпреварата на Verizon и AT&T по отношение на 5G мрежата. Huawei се пробва да бъде първата компанията, която ще предложи мобилно устройство с опция да употребява новата, още по-бърза мрежа, само че може да се окаже, че няма да работи с карти на американските оператори.

5G мрежите ще бъдат употребени в голям брой браншове - от мобилни телефони до самостоятелни коли и изкуствен интелект. Според разунавателните организации на Съединени американски щати, както и представители на законодателната власт, 5G телефоните, основани от компании, които имат близка връзка с китайското държавно управление, могат да основат опасности за сигурността.

Заплахата накара администрацията на Тръмп да обмисли не просто проект по какъв начин да държи Huawei надалеч от построяването на новата мрежа, само че и да я национализира.

 Съединени американски щати къса с десетилетна традиция при телекомите поради терзания от Китай
Съединени американски щати къса с десетилетна традиция при телекомите поради терзания от Китай

Сигурна 5G мрежа е извънредно значима за новите технологии като самостоятелното шофиране

" Телефонът ви е съвършеният троянски кон ", споделя Роджър Ентнър, анализатор в Recon Analytics LLC. " Ако някой има надзор над него, той може да прави редица неща. В най-лошия вид, може отдалечено да бъдат включени микрофона и камерата и в случай че работите за компания с контракт с Министерството на защитата или за производител на чипове, да се снабдят с скъпа загадка информация ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР