Веригите за бързо хранене въвеждат всякакви промени в тяхното задвижване

...
Веригите за бързо хранене въвеждат всякакви промени в тяхното задвижване
Коментари Харесай

Проучването установява, че бързото хранене се развива по-бързо от всякога

Веригите за бързо хранене вкарват всевъзможни промени в тяхното задвижване и наподобява, че това се отплаща на клиентите на опашката, съгласно нов отчет.

Някои от водещите компании за бързо хранене, като Wendy’s, Chick-fil-A и Carl’s Jr., означиха обилни понижения на междинното си общо време за шофиране, съгласно клиенти, интервюирани от Intouch Insights. Wendy’s означи понижение за 88 секунди, Chick-fil-A със 73 и Carl’s Jr. с 43.

Chick-fil-A да вземем за пример имаше приблизително общо време за изчакване от 183 секунди през 2022 година (миналата година Chick-fil-A имаше най-бавната лента за придвижване в изследването, само че единствено тъй като е толкоз известно и има толкоз доста коли на опашка). Тази година времето беше кратко на 123 секунди.

Гигантите за бързо хранене се надпреварват да подобрят своята мощ в конкуренцията за ускорение на обслужването. Ресторанти от White Castle до Wendy’s влагат в технологии с изкуствен интелект за шофиране. Chick-fil-A тества две нови концепции за заведения за хранене – четирилентов вход с кола от горната страна и кухня от горната страна и независимо място за цифрови поръчки.

Covid-19 направи измененията в drive-thru по-критични, когато клиентите започнаха да разчитат на drive-thrus още повече след година, в която продажбите претърпяха удар в съвсем всяка огромна верига. Резервното шофиране също основава тапи в градовете.

Проучването преглежда десетте най-големи компании за бързо хранене : Wendy’s, Arby’s, McDonald’s, Hardee’s, Burger King, Carl’s Jr., Chick-fil-A, Dunkin’, KFC и Taco Bell.

Средното време за изчакване е намаляло с 25 секунди през годината, само че това евентуално се дължи на по-малко коли на опашка. Проучването отбелязва, че междинният брой транспортни средства в опашката е понижен от 2,76 автомобила през 2022 година на 1,27 автомобила през 2023 година Това не значи, че шофирането вижда по-малко бизнес, сподели Сара Бекет, шеф маркетинг в Intouch Insight. Много шофиране просто разделят варианти, като взимане на поръчки от мобилен телефон.

Времето за обслужване също е намаляло с 4 секунди, до момента в който общото време за прекосяване е намаляло с 29 секунди.

Taco Bell поведе групата с най-бързо общо време и най-бързо време за обслужване. Но Chick-fil-A продължи да господства в най-бързото общо време с автомобил, което разделя междинното общо време на междинния брой коли в опашката. Веригата за пилета имаше най-вече коли на опашка.

Wendy’s, KFC, Dunkin’ Donuts и Carl’s Jr. следват най-бързо време за обслужване.

Иновациите са от значение

Тазгодишното изследване изследва две нови прототипни локации: едно, наречено Taco Bell Defy в Бруклин Парк, Минесота, и тестово място на McDonald's покрай Форт Уърт, Тексас.

Taco Bell Defy е планиран за бързо обслужване. Има четири ленти за придвижване, кухнята е на върха на двуетажната постройка и поръчките се доставят посредством сервитьор до колите им.

Когато отвори порти предходната година, Taco Bell сподели, че се стреми да редуцира процеса на изчакване до две минути или по-малко. Местоположението на Defy има време за обслужване от 2 минути и 31 секунди, откри изследването.

И двете локации надминаха обичайните локации на своите компании с почти една минута всяко.

Ако фирмите могат да запазят скоростта, това може да се трансформира в доходоносни пари. Всяка секунда е от голяма важност в бързото хранене – бръсненето на пет секунди на едно място може да докара до облага от към 8200 $, откри изследването, основано на междинна цена на храна от 10,35 $.

Тестовият ресторант на McDonald’s има обособена алея за поръчки и малко място за сядане.

Надпреварата за нововъведения обаче има своите последици. Много клиенти и служащи показаха отчаяние от изкуствения разсъдък в задвижването, а специалистите предизвестяват, че шумното задвижване е предизвикателна среда за технологията.

Проучването откри, че тестовото местонахождение на McDonald's изостава във връзка с точността спрямо други заведения за хранене за бързо хранене.

Даниел Винер-Бронър от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР