Вериги супермаркети в Гърция обявиха днес, че въвеждат ограничения за

...
Вериги супермаркети в Гърция обявиха днес, че въвеждат ограничения за
Коментари Харесай

Гърците се запасяват, ограничения в магазините за олио и брашно

Вериги супермаркети в Гърция оповестиха през днешния ден, че вкарват ограничавания за това какъв брой брашно и слънчогледово олио могат да купят клиентите, като показаха, че става дума за превантивна стъпка, откакто се следи повишение на търсенето поради безпокойства, че доставките ще бъдат наранени вследствие на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Руската инвазия в Украйна докара до скок в цените и опасения за дефицит на артикули в разнообразни промишлености в Европейски Съюз. Русия и Украйна са основни снабдители на слънчогледово олио и пшеница.

След сходни ограничения в Испания и Италия, четири гръцки вериги супермаркети - AB, Sklavenitis, Kritikos и My Market, обявиха, че лимитират тази седмица покупките онлайн и в някои случаи в магазините на брашно и на слънчогледово олио. Веригата АВ уточни, че поставя ограничаване от три пакета брашно и три бутилки олио на клиент.

Главният секретар за търговията и отбрана на потребителите Сотирис Анагностопулос уточни пред телевизия Ант1 през днешния ден, че търсенето на някои артикули е повишено тройно през последните седмици, защото потребителите се запасяват. Правителството сподели тази седмица, че към този момент няма дефицит на артикули. Служители в три от веригите супермаркети потвърдиха това за ситуацията през днешния ден.

"Причината за ограничаването на тези артикули е единствено защитна, защото нашите клиенти са обезпокоени от войната в Украйна ", уточни пред Ройтерс чиновник от веригата супермаркети АВ, поискал анонимност. "Искаме да сме сигурни, че ще можем да удовлетворяваме потребностите на нашите клиенти и в бъдеще ".

Служители и в другите три вериги супермаркети също споделиха пред Ройтерс, че са наложили ограничавания за покупките на брашно и слънчогледово олио./БТА/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР