Веригата за топли кафе напитки Starbucks планира да увеличи броя

...
Веригата за топли кафе напитки Starbucks планира да увеличи броя
Коментари Харесай

Време за оптимизъм - Starbucks планира да отвори 22 хил. обекта за 10 години

Веригата за топли кафе питиета Starbucks възнамерява да усили броя на магазините си с нови 22 хиляди обекта до края на десетилетието. Към 2030 година компанията желае да има общо 55 хиляди физически обекта, съобщи CNN.

От Starbucks считат да вкарат нови типове магазини, като да вземем за пример по-малки местоположения, както и такива, от които клиентите да получават поръчките непосредствено в автомобила си, така наречен “drive-thru ”. По този метод чакат да завоюват консуматори, които сега залагат на конкурентни марки.

„ Въпреки че огромната ни база нараства, има задоволително място за разширение в районите, където марката Starbucks е проникнала по-слабо “, разяснява основният действен шеф Роз Брюър. по думите ѝ новите формати ще оказват помощ за понижаване на огромния поток от хора в някои от кафенетата.

В момента компанията се възвръща от рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19, която накара доста от клиентите да останат по домовете си и да не прибягват до напитките на Starbucks и други вериги.

По-добри награди и още овесено мляко

Компании като Starbucks употребяват стратегии за преданост, с цел да научат повече за клиентите си и да подтикват повторните покупки. Тази година, с цел да стимулира още хора да се включат в програмата, компанията разшири вариантите за заплащане за програмата си с награди, добавяйки парите в брой, кредитните карти, както и услугите на Apple Pay и Гугъл Pay. До момента членовете на програмата трябваше да зареждат своите специфични Starbucks карти, с цел да печелят точки.

Промените в менюто също са ефикасен трик – по-рано тази седмица компанията разгласи, че ще стартира линията си от овесени млечни питиета в Съединени американски щати напролет. Новата линия включва освежаващо еспресо с кафява захар и овесено мляко.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР