Веригата за търговия с младежки облекла Forever 21, която има

...
Веригата за търговия с младежки облекла Forever 21, която има
Коментари Харесай

Фалит на огромна верига за дрехи с десетки магазини и у нас

Веригата за търговия с юношески дрехи Forever 21, която има магазини и в България, разгласи нощес, че е подала заявление за оповестяване във банкрут по Глава 11 от Търговския закон на Съединени американски щати, оповестява Си Ен Ен, представена от „ Трафик”.

Веригата съобщи, че ще внесе предложение за затваряне на 178 от своите над 800 магазина. Но в писмо до клиентите написа, че „ решенията за това кои магазини ще се затварят, ще бъдат взети дефинитивно след резултата от продължителните диалози с наемодатели ".

„ Ние чакаме забележителен брой от тези магазини да останат отворени и да работят както нормално, и не чакаме да излязат от някои огромни пазари в Съединени американски щати “, обявиха от компанията.

Възможността да се откажат от някои наеми и да затворят магазините на по-ниска цена е главно преимущество, което процесът на банкрут дава на търговците на дребно.

Линда Чанг, изпълнителен вицепрезидент на компанията, съобщи в известие, че подаването на настояването за банкрут е "важна и нужна стъпка за обезпечаване на бъдещето на компанията, което ще даде опция за реорганизиране на бизнеса.

Веригата е следващият търговец на дребно, който се сблъсква с проблеми на фона на растежа на онлайн търговията, отнемаща пазар от моловете и физическите магазини. Високите равнища на дълг и разноски за наем също натоварват обичайните търговци на дребно.

Според правосъдни документи, подадени в Уилмингтън, щата Делауеър, Съединени американски щати, Forever 21 има пасиви сред 1 милиарда и 10 милиарда $.

Според законодателството в Съединени американски щати компанията от Лос Анджелис ще може да продължи да оперира, до момента в който създаде проект за погашение на отговорностите си към кредиторите, оповестява Bloomberg.

Forever 21 получи 275 млн. $ от кредитори, като JPMorgan Chase бе неин сътрудник. Други 75 млн. $ под формата на нов капитал получи от TPG Sixth Street Partner и свързани фондове.

Forever 21 е учредена през 1984 година от южнокорейските имигранти До Уон Чанг и брачната половинка му Джин Сук и започва с дребен магазин в Лос Анджелис. Веригата бързо се уголемява в крайградските молове и е желана от младежите поради атрактивните си цени.

Американският фешън колос стъпи в София през 2016 година и към този момент има няколко магазина в разнообразни молове. Основният й фокус е така наречен „ бърза мода “ - настоящи, евтини и бързо създадени облекла, наподобяващи модели на други компании.

Сред главните съперници на Forever 21 са Zara, H&M и Amazon.com.

Според Forbes състояноието на Уон и Джин е към 1,5 милиарда $, а самата частна компания има годишни продажби от 3,4 милиарда $ и 30 000 чиновници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР