Веригата за търговия на дребно Kaufland определи българския пазар като

...
Веригата за търговия на дребно Kaufland определи българския пазар като
Коментари Харесай

Шефът на Kaufland определи българския пазар като един от най-атрактивните ценово

Веригата за търговия на дребно Kaufland дефинира българския пазар като един от най-атрактивните ценово, в случай че се съпоставя с другите пазари на комерсиалната верига. Това сподели през днешния ден основният изпълнителен шеф на сдружението у нас Иван Чернев, по време на самодейността „ Гора в квартала ”, която стартира през днешния ден в столичния квартал „ Младост ”.

Той цитира статистиката, съгласно която България е на шесто място по инфлация в района след Унгария, Литва, Естония, Словакия и Чехия.

„ Не мога да съпоставям цените на обособените продукти, когато се приказва за макроикономическите критерии “, добави Чернев.

По думите му е значимо какъв е пазарът и от кое място идва суровината. Тя може да е по-евтина в друга страна и оттова да падат цените, като да вземем за пример маслото в Германия.

„ Важно е да има кооперативи в селското стопанство, тъй като тогава производството е на ниска цена и стоката е качествена “, посочи той.

Чернев добави, че са отворени за разговор и веригата е оптимално цифровизирана във връзка с цените и качеството на стоките.

По думите му съвсем половината от продажбите в комерсиалната верига в България минават през продуктите с понижение от седмичните рекламни брошури. " Броят продукти на веригата, които влизат в рекламните брошури и са с понижение, са сред 325 и 400 всяка седмица. Това са артикули с атрактивни цени за потребителите ", изясни шефът на компанията.

Според него, когато се приказва за доставна и продажна цена, би трябвало да се види и за каква стокова група се отнася. Между цената на изкупуване и пласиране има голям брой процеси, като логистика, построяването и поддържането на магазините, наемането на личен състав и придвижването на стоката от склада към магазина. Така, съгласно Чернев, маржът на облагата на сдружението е сред 3 и 5%.

От Kaufland чакат да видят подготвяните от служебното държавно управление нормативни актове и споделят, че са отворени за полемики с институциите.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР