Веригата за стоки от първа необходимост Билла България започва да

...
Веригата за стоки от първа необходимост Билла България започва да
Коментари Харесай

Билла отваря малки квартални магазини


Веригата за артикули от първа нужда " Билла България " стартира да отваря магазини с дребни формати, ситуирани в кварталите на градовете. Това е нова идея за компанията под името " Billa Днес ", а първият й обект е към този момент факт в Добрич.

Идеята е и в тези обекти да са годни продуктите и промоциите, които потребителите могат да намерят и в обичайните им обекти, съобщава .

Размерът на тези обекти е 450 - 600 квадратни метра и ще са ситуирани както в кварталите на огромните градове, по този начин и в по-малки обитаеми места. В тях ще се оферират до 4000 - 4500 продукта, подбрани според от търсенето и спецификите на съответния район и локация.

Анализи на компанията са посочили, че 70% от българите пазарят с дребна потребителска кошница, с до 7 продукта, и на по-кратки шпации. Това е повода да се предлага новият формат, споделя пред изданието Владимир Василев, шеф " Корпоративно и стратегическо развиване " в " Билла България ".

Малките формати ще имат работното време на огромните - от 7:30 до 22:00 всеки ден като и в тях ще има каси и на самообслужване.

Новият формат е създаден съответно за българския пазар. В Словакия, където групата REWE, част от която е " Billa България ", също е показана, има различен вид на квартални магазини, които са главно в дребните обитаеми места и с различен вид подбор. Веригата възнамерява 3 такива магазина до края на годината - в Пловдив, в Силистра и в село Граф Игнатиево, а до 2030 година се планува обектите да набъбнат с още 50.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР