Веригата за бързо хранене McDonald's временно затваря офисите си в

...
Веригата за бързо хранене McDonald's временно затваря офисите си в
Коментари Харесай

McDonald's затваря офисите си в САЩ и съкращава служители

Веригата за бързо хранене McDonald's краткотрайно затваря офисите си в Съединени американски щати тази седмица и се приготвя за съкращения.
Тези дейности са част от по-широко преструктуриране на компанията, оповестява Wall Street Journal, цитирайки вътрешен мейл до чиновниците оттатък океана и до част от интернационалния личен състав на компанията.
В мейла управлението на McDonald's моли чиновниците да работят от у дома от понеделник до сряда, с цел да може виртуално да дава решения за личния състав.
Все още не е ясно какъв брой чиновници ще бъдат съкратени.
Към момента са анулирани всички персонални срещи с продавачи и други външни страни в централата на компанията в Съединени американски щати.
Веригата за бързо хранене съобщи през януари, че ще преразгледа корпоративните равнища на личен състав като част от обновена бизнес тактика, която може да докара до съкращения в някои области и разширение в други.
Миналата година McDonald's усили цените на бургерите си в Европа и Съединени американски щати, заради възходящия напън върху разноските. 
Компаниите към момента са изправени пред увеличени разноски за гориво, заплати и съставки, като цените нарастват с най-бързия си ритъм от 40 години насам.
В началото на тази година редица интернационалните компании започнаха всеобщи съкращения на чиновници. Последният колос е Amazon, която на 21 март разгласи, че ще редуцира 9000 работни места в световен мащаб, което ще е второто огромно редуциране на личен състав в историята.
От компанията обявиха, че съкращенията ще бъдат най-много в отдела на облачните услуги, реклама и звена за стрийминг онлайн в Twitch. Това се случва след повече от два месеца откакто Amazon разгласи, че има огромни проекти си за редуциране на личния състав, което ще засегне повече от 18 000 чиновници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР