Веригата за бързо хранене Burger King изненада клиентите си в

...
Веригата за бързо хранене Burger King изненада клиентите си в
Коментари Харесай

"Истинският чийзбургер" на известна верига за хранене се оказа само... хляб и сирене

Веригата за бързо хранене Burger King изненада клиентите си в Тайланд с нов бургер, който провокира смесени реакции. Местният оператор на международно известната верига за бързо хранене предлага под името " Истинският чийзбургер " единствено две хлебчета и голямо количество сирене сред тях.

Интересът, провокиран най-много от изявления в обществените мрежи, се оказа толкоз огромен, че тук-там заведенията ограничиха доставките по домове и офиси, с цел да не останат разочаровани пристигналите на място да го опитат.

Освен това новият сандвич се предлага над три пъти по-евтино от нормалната цена за подобен артикул (3, а не 11 щатски долара)

Шумотевицата е поради това, че няма никакво месо, само че пък има до 20 листчета сирене едно върху друго. Когато се надигна вълна от подозрение, че клиповете на опитващи чийзбургера може би са подправени или манипулирани, от компанията реагираха: " Това не е смешка Истински е! "
Клиент от Банкок споделя пред CNN, че научил от интернет и въпреки да е обожател на сиренето, " това беше прекомерно доста ", " едвам стигнах до половината " и " храната е хубава, когато съставките ѝ са в подобаваща композиция ". Оценката е, че " надали идващия път ще си го поръчам ".

Новата добавка в менюто е образец за това по какъв начин отдаваните под франчайз марки за бързо хранене по света търсят метод да завоюват пазарен дял с грабващи окото оферти, за които се надяват да накарат обществените мрежи да приказват за тях, разяснява CNN. Освен това заведенията от дълго време се приспособяват към национални усети и особености, като в Тайланд има бургери със сьомга кацу за клиенти, които търсят опция на телешкото месо.



Трикът, прибавен от оператора на Burger King, повдигна и лингвистичен въпрос - какво тъкмо се има поради, когато се каже, че ти оферират " бургер ".

" Терияки бургер ", да вземем за пример, е хамбургер, овкусен с известния сос. " Бургер с бекон " не е просто самун и бекон, а обичайния сандвич с добавени няколко листчета бекон. Но при " Бургер с пържено пиле " не получаваш сандвич с питка от мляно телешко месо плюс пилешки хапки в него. Или " Бургер с котлет от скариди " ясно декларира кое е главното в него, скаридите не са допълнение, по-скоро допълнението е разрязаното типично хлебче за бургери.

Затова и има комплициране, когато в Тайланд в " същинския чийзбургер " добавката се е трансформирала в главната съставна част. Всъщност, в единствената съставна част.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР