Веригата кафенета Costa ще бъде продаденa на американския гигант Coca-Cola

...
Веригата кафенета Costa ще бъде продаденa на американския гигант Coca-Cola
Коментари Харесай

Coca-Cola купува веригата Costa

Веригата кафенета Costa ще бъде продаденa на американския колос Coca-Cola за 3,9 милиарда лири (4,2 милиарда евро), заяви през днешния ден притежателят на веригата - английската компания за хотелиерство и ресторантьорство Whitebread, представена от Франс прес.

Whitebread разгласи в края на април плана си да се раздели с две обособени структури от своето портфолио - евтините хотели Premier Inn и веригата кафенета Costa, показани като най-голямата верига от кафенета във Англия, които компанията реши най-после да продаде.

" Продажбата на Costa на Coca-Cola е нов триумф в 276-годишната история на Whitebread ", изрази задоволството си генералният шеф на компанията Алисън Бритън.

Тя подсети, че Whitebread е придобил Costa през 1995 година за 19 милиона бр. лири. Веригата, която тогава е имала единствено 39 кафенета, по-късно се е развила доста във Англия и чужбина. Тя има общо 2400 точки на продажба във Англия и 1400 обекта в чужбина.

Марката ръководи също така 8000 кафе машини Costa Express, които са налични в супермаркетите и бензиностанциите в осем страни.

Оборотът на Costa е достигнал 1,29 милиарда лири за отчетния интервал 2017-2018 година, а оперативната облага - 123 милиарда лири.

Coca-Cola попълня празнота в необятния си обсег от действия с питиета, като поставя ръка върху интернационална марка кафенета.

" Топлите питиета са едни от редките области в бранша, в които Coca-Cola не има международна марка. Costa ни дава достъп до този пазар ", изясни Джеймс Куинси, изпълнителен шеф на американската компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР