Верига сладкарници цака клиентите си с 15 лв. такса „нож“

...
Верига сладкарници цака клиентите си с 15 лв. такса „нож“
Коментари Харесай

Сладкарница удря с 15 лева такса „нож за торта“

Верига сладкарници цака клиентите си с 15 лева такса „ нож “ за рязане на на тортата. За новаторската такса заяви Теодора Иванова от групата „ Майките на София “, представена от „ Монитор “.

“Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници „ Неделя “ и помолиш едно късче от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея, с изключение на цената на тортата, желаеха 15 лева такса " рязане ". Такъв бил редът в тези сладкарници. Редно ли е? Може би има и такса " дишане на въздух”. Не купихме тортата, само че освен желаеха 15 лева за рязане, а и отхвърлиха да ни дадат и нож “, написа възмутената Иванова. Според нея неприятната преживелица се разиграла в сладкарницата на „ Неделя “ в столичния квартал „ Слатина “.

Репортерска инспекция сподели, че в сладкарници „ Неделя “ има такава такса и тя се назовава “Обслужване на тортата “. Тя се заплаща, когато клиент изиска тортата да се нареже за консумация в заведението “, изясни служителка от сладкарницата на “Неделя “ на бул. „ Шипченски проход “ в София.

Това е от години. Веднъж правихме изненада на една колежка, заведох я аз там и другите към този момент поръчали тортата. Стигна се към този момент до яденето, само че от личния състав -хоп 15 лева Ние - не! Почнахме да я бучим по този начин както си беше цяла, хахо -хихи и сервитьорката отново цъфна. Хъката, тъгата - 15 лева за консумация в заведението. Голяма селяния.... “, написа във Facebook Деница Кирова, която също е станала свидетелка по какъв начин се желае „ такса нож “ в заведение на „ Неделя “.

Неотдавна начислена такса „ Празен стол” в ресторант в Созопол взриви обществените мрежи и провокира лавина от реакции. Заведението там беше поискало от туристи пари за незаети места. На публикувана в интернет касова записка се вижда по какъв начин за четири резервирани, само че незаети стола, ресторантът е начислил по 20 лева, или общо 80 лева

„ Макар и единични случаи, това са нелоялни търговски практики и във всеки съответен проблем ще реагираме ", закани се тогава шефът на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Той даде обещание да има административна глоба за това, че без да е отразено в менюто, се начислява такава услуга и тя се показва в касов бон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР