Верея е изваден от Първа лига заради сигнали за уговаряне

...
Верея е изваден от Първа лига заради сигнали за уговаряне
Коментари Харесай

Ще бъде ли засегната борбата за титлата и други въпроси след изхвърлянето на "Верея"

Верея " е изваден от Първа лига поради сигнали за уговаряне на футболни резултати и за нерегламентирано финансиране. БФС разгласи решението на дисциплинарната комисия с уверението, че този ход ще помогне за " предотвратяването на уговаряне на манипулативни резултати ".

Клубът няколко пъти беше глобяван след сигнали за съмнителни мачове. Последва и крайната мярка - изхвърляне в по-долна дивизия.

Изпращането на " Верея " във Втора лига буди въпроси.

За какво е осъден " Верея "?
От пресслужбата на Българския футболен съюз (БФС) обясниха пред " Дневник ", че за този сезон са получени сигнали за общо пет съмнителни мача с присъединяване на " Верея ".

От УЕФА изпращат сигналите до специалиста по честността към БФС, който предава към комисията " Етика и феърплей ". Впоследствие Дисциплинарната комисия ползва правилника си.

Този сезон " Верея " два пъти беше наказван с санкции поради сигнали от УЕФА. На 3 май специалистът по честността към БФС е получил нов сигнал, предава го по веригата и по този начин се стига до решението за " пренасяне в по-долна група ".

Успоредно с това за последните 12 месеца са получени два сигнала за нерегламентирано финансиране на " Верея ". Единият е обвързван с китайски жители, част от интернационалните синдикати за манипулиране на футболни срещи в Европа и света, а другият - с жители на някогашната Оперативно-наблюдателно дело, разследвани за манипулиране на футболни срещи на локално равнище.

Има ли опция " Верея " да се избави?
От БФС обясниха, че клубът има право да апелира пред Апелативната комисия, само че сега решението за изваждане от елита към този момент е дейно.

Ще бъде ли наранена битката за купата?
" Верея " игра по два пъти с тимовете в челото по време на постоянната част от сезона в Първа лига. Отборът от Стара Загора изненадващо направи нулево тъждество с " Лудогорец " в първия кръг за 2019 година

От БФС обясниха, че резултатите на състава от постоянния сезон се резервират. Така се резервира и разликата от три точки сред " Лудогорец " и ЦСКА.

След серията неуверени мачове и резултати на тимовете в челото алените не престават да са в битката за върха. В събота ЦСКА приема " Лудогорец " на " Българска войска " в директен спор за първото място.

Ще бъде ли наранена битката за местата в Първа лига?
Запазват се и резултатите на " Верея " от мачовете от втората фаза на шампионата. Там тимът позволи шест загуби и остана финален.

 На 9 май
© LAP.bg

На 9 май " Верея " трябваше да срещне " Септември "

Отборът обаче е изваден от баражите, където на 9 май трябваше да играе със " Септември ". Това значи, че съставът от Стара Загора е сигурният изпаднал във Втора лига. " Септември " ще чака спечелилия от дуела сред " Витоша " и " Дунав ", с цел да бъде избран тимът, който ще се избави.

Другите два ще играят плейофи за място в елита с втория и третия във Втора лига (за тези места спорят " Арда ", " Монтана " и " ЦСКА 1948 " ).

Изваждането на " Верея " дава преимущество на " Септември ", който отива непосредствено на финала в разногласието за 11-ото място в класирането.

Ще има ли санкции за отговорните?
Извън футболните наказания е допустимо да има и по-тежки санкции. БФС е изпратил цялостна документи по случая в Софийската градска прокуратура. " Българският футболен съюз акцентира готовността си да сътрудничи на държавните институции за разрешаването на случая ", оповестиха от БФС в уеб страницата си.

Какво направи " Верея " в Първа лига?
През лятото на 2016 година " Верея " беше поканен в новосформираната Първа професионална футболна лига. Година по-късно съставът, воден тогава от Александър Томаш, беше на крачка от присъединяване в Лига Европа.

Отборът приключи на седмото място и по устав " провокира " третия " Левски " в спор за място в Лига Европа. " Верея " стигна до дузпи на " Георги Аспарухов ", като имаше преднина против сините, само че позволи поврат и загуби.

Следващата година тимът даже влезе в шестицата, само че там взе единствено точка в десетте си мача. Този сезон съставът остана без победа, единствено с шест равенства в 32 дуела при голова разлика 13:81.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР