Верен човек на Пекин застана начело на Макао на фона

...
Верен човек на Пекин застана начело на Макао на фона
Коментари Харесай

Верен на Пекин човек ще ръководи Макао на фона на протестите в Хонконг

Верен човек на Пекин застана отпред на Макао на фона на митингите в другия китайски специфичен административен регион - Хонконг, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Хо Ят-сън, 62-годишен предприемач, постави клетва в наличието на китайския президент Си Цзинпин на гала, съвпадаща с 20-ата годишнина от връщането на някогашната португалска колония на Китай.

И Хо, и Си подчертаха в своите речи значимото значение на рамката " една страна, две системи ", в която китайският специфичен административен регион е ръководен от 1999 година

На фона на месеците на антикитайски митинги в Хонконг, които опустошиха някогашната английска колония, Макао остава удивително спокоен - факт, който отразява околните връзки и икономическа взаимозависимост от Китай, отбелязва АП.

Си Цзинпин акцентира в своята тирада на нуждата от прецизно съблюдаване на правилото " една страна, две системи ". " Една страна " е належащо изискване за " две системи ", акцентира китайският президент, представен от Асошиейтед прес.

Президентът сподели още, че патриотизмът в Макао е една от най-важните аргументи за триумфа на тази формула, съобщи и Ройтерс. Той съобщи, че това е един от най-безопасните градове в света, където хората показват разнообразни възгледи по " разумен " метод.

АП отбелязва, че правилото " една страна, две системи " е бил подложен на остри рецензии в Хонконг, където опозицията твърди, че Пекин лишава гражданските свободи, които бе заречен на двата специфични административни региона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР