Вердер победи Волфсбург с 2:1 в мач от 18-тия кръг

...
Вердер победи Волфсбург с 2:1 в мач от 18-тия кръг
Коментари Харесай

Вердер спря серията на Волфсбург с два гола на немски национал, Илия Груев с половин час игра

Вердер победи Волфсбург с 2:1 в мач от 18-тия кръг на Бундеслигата. И двете попадения за “Бременските музиканти ” означи немският национал Никлас Фюлкруг, който първо се разписа от дузпа в 24-та минута, а в 77-ата минута вкара втория си гол в мача, а Кевин Паредес означи за Волфсбург в последната минута на постоянното време. Българският национал Илия Груев влезе като запаса за Вердер и записа към половин час игра.

Вердер поведе откакто в 21-вата минута Яник Герхарт от Волфсбург игра с ръка в наказателното си поле и след консултация с ВАР, съдията Даниел Зийберт сподели бялата точка. Така в 24-та минута Никлас Фюлкруг откри от дузпа за 1:0.

Гостите пробваха да отговорят незабавно и седем минути след попадението за Вердер означиха гол, който обаче бе анулиран поради засада. “Бременските музиканти ” пък пропуснаха да удвоят в 34-ата минута, когато Митчел Вайзер стреля неопределено. Само минута по-късно Матиас Сванберг от Вердер нацели горната греда на Иржи Павленка след прекрасен прехвърлящ удар.

В 38-ата минута още веднъж Фюлкруг насочи рисков удар, само че стражът на Волфсбург Коен Кастеелс избави. Три минути по-късно Марко Фридъл също тества вратаря на “вълците ” с удар, само че той още веднъж бе на висота.

През втората част Макс Арнолд от Волфсбург опитва шут от директен свободен удар, само че Иржи Павленка се намеси.  В 77-ата минута пристигна и вторият гол на Фюлкруг. Центриране отляво откри в наказателното поле централния нападател на Вердер, той смъкна с глава на Митчел Вайзер, който му върна топката и немският национал бе безмилостен с удар с левия крайник за 2:0. Волфсбург опита да реагира, само че рисков удар на Мики ван де Вен бе блокиран.

В последната минута на постоянното време влезлият като запаса Кевин Паредес върна едно попадение. След осъществяване на корнер американецът откри добре топката и не остави шансове на Павленка. До края на мача Волфсбург опита безреден напън, само че не съумя да избави точката.

Така Вердер прекъсна неприятната си серия от четири следващи загуби в Бундеслигата и с успеха се изкачи на 10-о място във краткотрайното класиране. Загубата пък спря страхотната поредност на Волфсбург от шест следващи победи преди този мач, като отборът остава на седма позиция в таблицата.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР