Вердер (Бремен) ще остане в опасната зона и след този

...
Вердер (Бремен) ще остане в опасната зона и след този
Коментари Харесай

Вердер започна уверено, но пак не издържа

Вердер (Бремен) ще остане в рисковата зона и след този 20-и кръг в Бундеслигата, откакто записа нова издънка. Този път тимът отстъпи с 1:2 при гостуването си на Аугсбург, откакто до 67-ата минута водеше в резултата. Загубата е 11-а за тима от началото на сезона в немския хайлайф, а първият непосредствено изпадащ към този момент е единствено на 1 точка. С тази си победа пък Аугсбург се отдалечи на 9 пункта от 16-ото място и ще играе по-спокойно напролет.

Завърналият се в клуба Дейви Зелке излезе като титуляр за Вердер, а треньорът Флориан Коофелт гласоподава доверие от първата минута на 17-годишния Ник Волтемаде, който се трансформира в най-младия дебютант за бременчани в елита.

Точно Зелке беше в основата на попадението, с което Вердер излезе напред в 23-ата минута. Тогава той излезе самичък против вратаря, след което се получи безредие, вследствие на което домакините си вкараха автогол, записан на името на Тин Йедвай.

Ball over line = goal

Who cares what happens before? ‍#werder #FCASVW pic.twitter.com/IzziCYGXnn
— SV Werder Bremen EN (@werderbremen_en) February 1, 2020
За всичките 90 минути обаче футболистите в черни екипи единствено един път уцелиха вратата и като цяло не впечатлиха с нищо. Аугсбург справедливо стигна до обрата и се поздрави с победа. В 67-ата вездесъщият Флориан Нийдерлехнер изравни след рикошет в крайници на Йомер Топрак, а в 82-ата Рубен Варгас матира Иржи Павленка с шут по диагонала за 2:1.

Във вторник Вердер ще се опита да отстрани Борусия (Дортмунд) на 1/8-финалите за Купата на Германия, след което посреща един от съперниците си за оцеляване - Унион (Берлин). СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Бундеслига 20 кръг, събота 1 февруари  Аугсбург 2:1краен резулат  Вердер Бремен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР