Вердер Бремен победи гостуващия Аугсбург с 2:0 след попадения в

...
Вердер Бремен победи гостуващия Аугсбург с 2:0 след попадения в
Коментари Харесай

Вердер пречупи Аугсбург в края, Груев записа минути

Вердер Бремен победи гостуващия Аугсбург с 2:0 след попадения в последните десетина минути на Теодор Гебре Селасие в 84-ата и Феликс Агу в 87-ата. Българинът Илия Груев Младши се появи на терена в последните минути за домакините. Гостите бяха изумени от проблеми с COVID-19 през вчерашния ден, когато двама от треньорския щаб дадоха позитивни проби.

Първото полувреме не предложи нищо забавно, само че през второто двата тима подвигнаха оборотите и започнаха по-често да заплашват вратата на съперника. Първият сигнал за пробуждане дадоха гостите в 50-ата минута, когато Даниел Калиджури направи опит за центриране, което обаче пое траектория към левия ъгъл на вратата, само че Иржи Павленка бе на мястото си съумя да направи впечатляващо избавяне. Петнайсет минути по-късно и домакините можеха да отбележат, откакто Джошуа Сарджент получи в наказателното поле и стреля ниско, само че пристигна ред и на Рафал Гикиевич да се намесва сполучливо.

Все отново домакините съумяха да доближат до две попадения в последните минути, с които сграбчиха успеха. Едва в 84-ата минута Гебре Селасие нахлу в наказателното поле и означи впечатляващо попадение в левия ъгъл на вратаря, който не съумя да реагира 88-ата минута Вердер удвои, откакто Шмит взе една топка, която бе към този момент излязла в тъч, само че съдията не алармира, напредна по десния фланг и прати топката с паралелен пас в наказателното поле и там оставения непокрит Агу нямаше проблем да вкара за крайното 2:0.

Домакините заемат 12-ото място в класирането с 18 точки, до момента в който гостите са 11-и с точка повече. В идващият кръг Вердер гостува на Борусия (Мьонхенгладбах), а гостите имат доста мъчно домакинство на първенците Байерн (Мюнхен).

Бундеслига 16 кръг, събота 16 януари  Вердер Бремен 2:0краен резулат  Аугсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР