Вербовката се прави с цел да се решат задачи, на

...
Вербовката се прави с цел да се решат задачи, на
Коментари Харесай

Разузнавач за БГ шпионите на Острова: Най-удобно за английската публика е руснаците да използват българите за черноработници

Вербовката се прави за да се решат задания, на мен ми се коства, че тези хора доста лимитирани задания могат да решат. Това съобщи пред Българска национална телевизия Горан Симеонов – ръководител на Асоциацията на разузнавачите.

Според него може да се окаже, че става дума повече за престъпно закононарушение, в сравнение с към нещо, обвързвано с разследваща цел.

" Най-удобно за британската аудитория е руснаците разузнават и да употребяват българите за черноработници ", разяснява той.

Обвинените в шпионаж в интерес на Русия българи бяха оставени в ареста във Англия най-малко до 13 октомври, когато е идващото съвещание по делото. Въпреки че публицистите нямат право да изнасят доста информация по случая се разбра, че Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова са заговорничили с " персона, известна като " Ян Марсалек, от който Орлин Русев, считан за водач на групата е получавал задания от чужбина.

Марсалек не е обвинен по това дело, заяви Би Би Си.

" Марсалек е почнал да работи с Русев още през 2014 година Като експерт по цифрово следене Русев му обезпечил устройства с кодирана връзка и наел в своя екип другите четирима арестувани, обучил ги е да употребяват шпионското съоръжение и кодираните връзки и да ги употребяват при следенето. Каква тъкмо информация са събирали българите за Марсалек следствието не оповестява ", написа съветското проверяващо издание The Insider.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР