Вербовчикът е притискал 16-годишния младеж да направи атентат до Джумаята

...
Вербовчикът е притискал 16-годишния младеж да направи атентат до Джумаята
Коментари Харесай

Целта на атентата в Пловдив - да окървави Джумаята

Вербовчикът е притискал 16-годишния юноша да направи атентат до Джумаята в Пловдив. Идеята била да се вбие чеп сред християни и мюсюлмани. Целта на бандитите от Ислямска страна е била в Пловдив, считан за град на толерантността, да бъдат насъскани християни против мюсюлмани. Това съобщи пред " Марица " проф. Владимир Чуков, един от най-авторитетните арабисти у нас.

При профилирана акция на Специализираната прокуратура, ДАНС, групата за битка с тероризма и Областната дирекция на полицията в четвъртък бе арестувано 16-годишно момче от Пловдив. То учи в елитна гимназия под тепетата, доста интелигентно дете е и от семейство с финансови благоприятни условия. Момчето е имало задълбочени знания по химия и е получавал указания от вербовчици по какъв начин да сглоби бомба с оптимален разрушителен резултат, описаха осведомени със случая.

В деня на задържането не е имало зрелищна акция. Родителите сами потърсили помощ още преди месец от полицията, откакто забелязали смяна в държанието на детето си. Наели му и частен психолог.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР