Вера е почетена с британското звание “дейм”, което съответства на

...
Вера е почетена с британското звание “дейм”, което съответства на
Коментари Харесай

Отиде си легендарната Вера Лин - певицата, която повдигаше дух на британската армия

Вера е почетена с английското звание “дейм”, което подхожда на “сър” при мъжете. Тя е известна като “любимката на армията” поради концертите, които е изнасяла за английските бойци през Втората международна война, с цел да повдигне морала им. Младата жена е пропътувала хиляди километри, с цел да зарадва бойците на фронта.

Снимка: Getty Images

Един от най-известните ѝ осъществявания е на песента “Ще се срещнем пак”, която се трансформира в химн на бойците по време на войната. През май кралица Елизабет II цитира думите на песента по време на послание към нацията.
75 години по-късно: Един немец си спомня за края на Втората международна война Тази година е казус - в Берлин за пръв път оповестиха деня за почивен В изискванията на пандемия: Европа отбелязва 75 години от края на Втората международна война Без шумни тържества и паради - по този начин страните на Стария континент ще почетат паметта на починалите
В изказването си роднините на певицата написаха, че са “изключително натъжени да оповестят за гибелта на най-обичаната певица на Англия.” Тя е умряла сутринта на 18 юни, заобиколена от най-близките си хора.

Британският министър председател Борис Джонсън също уважи паметта на именитата певица: “Чарът на дейм Вера Лин и магическият ѝ глас повдигнаха духа на страната ни в най-мрачните времена. Нейният глас ще продължи да е жив, с цел да радва сърцата и на бъдещите генерации.”

Вера лин се среща с деец от Втората международна война Снимка: Getty Images

През целия си живот Вера Лин остава обвързвана с английската войска, обичана и от по-младите. За финален път тя беседва с медиите предишния месец, малко откакто навърши забележителната възраст от 103 години, във връзка 75-ата годишнина от успеха над Нацистка Германия.

На уеб страницата LadyZone.bg може да прочетете още за именитата певица:
На 103 години умря именитата певица Вера Лин Изпълнителката на песента “Ще се срещнем отново ” беше фаворитка на английските бойци през Втората международна война
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР