Венцислав Василев е един от бранителите, които подписаха договор с

...
Венцислав Василев е един от бранителите, които подписаха договор с
Коментари Харесай

Венци Василев: Арда няма да се бори за оцеляване

Венцислав Василев е един от бранителите, които подписаха контракт с ПФК Арда и се причислиха към клуба за идващия сезон в Първа лига. Той идва от Етър, а преди този момент в своята кариера е играл за Миньор Перник, ЦСКА, Берое и Арис Лимасол. Той играе на поста централен бранител, само че може да бъде употребен и като десен бек. След няколко тренировки в Банско Венци Василев даде изявление за клубния уебсайт на новака в Първа лига.

Венци, подписа контракт с АРДА и към този момент направи няколко тренировки. по какъв начин намираш атмосферата в клуба?
– Здравейте. Направи ми усещане, че момчетата са много положителни, упражняват доста отговорно и съществено. Надявам се с тях да се разбираме чудесно на терена и да реализираме огромни триумфи дружно.

Играеш на поста централен бранител, през вчерашния ден те видях да разговаряш с капитана Пламен Крумов, който играе на същия пост. Да не сте обмисляли тактиката за новото състезание?
– Говорихме си общи работи. Ние с него сме играли преди години, той е добър футболист и в случай че играем дружно ще създадем добър тандем.

С Александър Георгиев бяхте дружно в Етър, може ли това да ти даде малко успокоение, че имаш познати тима?
– В България ние се познаваме множеството футболисти, а и аз към този момент направих много години в А група, и мисля,ч е няма да имам проблеми.

Как виждаш ситуацията в Първа лига. Влезнаха нови тимове, а планът АРДА е много упорит план?
– Мисля, че множеството тимове сме от една рогозка, като изключим Левски, ЦСКА и Лудогорец. Другите сме съвсем равностойни и мисля, че битката за челните места, за оставане в групата ще е сериозна.

След влизането на АРДА в Първа лига, в този момент вниманието ще е още по-насочено към тим. Готов ли си за това напрежение?
– Знам, че АРДА за първи път влиза в Първа лига. Надявам се да зарадваме почитателите в Кърджали. Що се отнася до напрежение, мисля, че няма да има в мен напрежение. Аз към този момент играя много години и съм привикнал. В тима има и много опитни и млади играчи, ние по-старите ще се опитаме да им оказваме помощ и да се получи една добра сплав.

Следи ли предходната година борбата във Втора лига?
– В елементи не, само че знам, че АРДА бе непрекъснато в челото на класирането. Бореше се с другите тимове и най-после в баража със Септември победи и завоюва присъединяване в Първа лига.

В защита се събрахте много опитни футболисти. Като прибавим и вратаря Иван Караджов, може ли това да успокоява треньора, че има сигурност в отбраната?
– Да по този начин е, в случай че мога и аз да оказвам помощ в това тимът да позволява по-малко голове ще е доста добре. Дано да изградим един жанр на игра, а и въпреки всичко като имаш сигурност в отбрана, напред ще е по-лесно. С Пламен, с Румен Сандев, Караджов с тях се познаваме и се надявам да създадем един добър синхрон.

Освен, че се познавате, множеството сте от един завършек на България?
– Да, както се споделя имаме един нрав.

Какво би споделил на почитателите, които сигурно биха желали да знаят освен това за теб.
– За мен какво да кажа, към този момент над 10-12 години играя в А група, имам над 200 мача. Искам да кажа, че ще създадем всичко допустимо да класираме тима колкото се може по-напред в класирането. Аз мисля, че треньорите и шефовете са амбициозни и за какво не лека бавно, примерно първата години да стабилизираме тима в Първа лига. След това да надградим постигнатото и вероятно по-късно да се нападна нещо съществено в Европа.

Помниш ли първия си мач в А група, по кое време и против кой беше?
– Да, против Локомотив София с Миньор Перник. Май 2008 година беше.

А първият гол?
– Да, беше при успеха над Берое с Миньор Перник с 3 на 0, а аз открих резултата.

Футболистите от Перник имате популярност за стоманени бранители, подобен ли си?
– Както ви споделих, уповавам се да създадем една добра защита и да не позволяваме голове в нашата врата.

Какво да чакат почитателите от Венци Василев и какво той от тях?
– Да чакат най-хубавото. Както постоянно съм го правил това в моята кариера. Аз съм упорит човек и моята упоритост е да е играя за оцеляване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР