Венцислав Маринов е новият изпълнителен директор на Софарма Трейдинг, част

...
Венцислав Маринов е новият изпълнителен директор на Софарма Трейдинг, част
Коментари Харесай

Венцислав Маринов е новият изпълнителен директор на Софарма Трейдинг

Венцислав Маринов е новият изпълнителен шеф на " Софарма Трейдинг ", част от групата " Софарма ". Той се причислява и към Съвета на шефовете с мандат до 15.06.2024 година, откакто бе определен за негов член от Общото заседание на акционерите.

Огнян Донев продължава да извършва ролята си на Председател на Съвета на шефовете, само че е премахнат като Изпълнителен шеф на сдружението, а Димитър Димитров е премахнат като член на Съвета на шефовете.

Маринов е част от висшия мениджмънт на " Софарма Трейдинг " от самото ѝ основаване. " Той е потвърден специалист, който познава в подробност бранша на грижата за здравето ", показват от компанията. През годините е заемал разнообразни управнически позиции в компанията, измежду които Заместник Изпълнителен шеф, Изпълнителен шеф " Търговия на едро ", Финансов шеф, Директор " Изпълнение на корпоративната тактика " и други.

През 2019 година Маринов поема ролята на Изпълнителен шеф на втората най-голяма верига аптеки в България, ръководеща марките SCS, Санита и Сеiba, която в следствие е добита от " Софарма Трейдинг ".

" Софарма Трейдинг " е част от групата " Софарма ". Историята на компанията стартира през 2006 година с интеграцията на пет дистрибуторски компании и през днешния ден е водач в даването на цялостни решения в бранша на грижата за здравето в България и Сърбия. " Софарма Трейдинг " оперира в разнородни сегменти на здравния бранш - търговия на едро с медикаменти, медицински произведения и консумативи на болничен пазар, търговия на едро с артикули за здраве и хубост, в това число извънредни марки OTC, козметика и хранителни добавки. Компанията предлага и реализация на планове " до ключ " за вложители в болнични заведения, партнирайки си със международни водачи като General Electric, Healthcare, Carl Zeiss и други

През 2015 година " Софарма Трейдинг " показа на българския пазар SOpharmacy - лична ритейл идея аптеки.

През същата година компанията започва районната си агресия с нахлуване на сръбския пазар и през днешния ден обезпечава 100% покритие в България и Сърбия посредством 5 дистрибуционни центрове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР