Венцислав Димитров Хросинков, който е експерт в ДФ Земеделие“ е

...
Венцислав Димитров Хросинков, който е експерт в ДФ Земеделие“ е
Коментари Харесай

Нов съветник положи клетва днес на сесията на Общински съвет Благоевград

Венцислав Димитров Хросинков, който е специалист в Държавна фирма „ Земеделие “ е новият общински консултант. Той зае мястото на Красимир Роячки от ГЕРБ, който подава заявление за предварително преустановяване на пълномощията.

Новият общински консултант постави тържествена клетва, че ще съблюдава Конституцията и законите на страната, и във всичките си дейности ще се управлява от ползите на жителите в община Благоевград и ще работи за тяхното благополучие.

От името на Общинска изборна комисия, ръководителят ѝ юрист Мартин Бусаров връчи на Венцислав Хросинков уверение за определен общински консултант и му пожела здраве и ползотворна работа.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков също поздрави новия общински консултант и му пожела сполучлива работа.

Промяната в състава на Общинския съвет наложи и изменение в три непрекъснати комисии. Новоизбраният общински консултант бе включен като член в състава на Комисия по стопанска система, капиталово поощряване и обмисляне и Комисията по следприватизационен и следконцесионен надзор.

Общинската съветничка Валентина Шаркова бе определена за ръководител на Комисия по стопанска система, капиталово поощряване и обмисляне. Тя напусна комисия по Бюджет, финанси и европроекти, като локалния парламент одобри мястото ѝ да заеме общинският консултант Съби Дашев.

По точката, по отношение на избор на публичен медиатор на територията на община Благоевград, след извършеното гласоподаване на днешната сесия локалния парламент не съумя да избере омбудсман.

Кирил Илиев – ръководител на комисия (Комисия по номинация) за осъществяване на процедура по желание на публичен медиатор на територията на община Благоевград рапортува, че макар, че за поста е имало единствено един претендент – Атанаска Янкова, не са били събрани нужния брой гласове – 28.

На днешното постоянно съвещание Общински съвет Благоевград одобри Декларация, в която се споделя, че изрично се опълчва на антибългарската провокация за разполагането на така наречен Македонски културен клуб „ Никола Вапцаров “ на територията на Община Благоевград.

Общински съвет Благоевград одобри и предложение, по отношение на установяване място за разполагане на паметника на Незнайния македонски въстаник. Той ще бъде ситуиран пред Мол Ларго, като средствата за построяването му ще бъдат събирани под формата на дарения.

Идеята за възобновяване на паметника е на пенсионирания фотограф Юри Попниколов, проф. Иван Мирчев, Валери Запрянов, издател и публицист, Кирил Пендев, банкер, Радослав Тасков, ръководител на Общински съвет, Захари Ханджийски, банкер, арх. Георги Скрижовски, инж. Пламен Бегъмов, инж. Пламен Радев, юрист Теодор Тошев и живеещите в Швеция доктор Красимир Кацарски и в Съединени американски щати Сашо Николов.

С 37 гласа „ ЗА “ локалния парламент даде позитивен избор, по отношение на Предложение № 60-00-358/21.09.2022 година от Кмета на община Благоевград, по отношение на разрешаване на съображение член 124, алинея 1 от ЗУТ; член 134, алинея 1, т. 1 и т. 7 от Закон за устройство на територията, по отношение на член 21, алинея 1, т. 11 от ЗМСМА разработване на план за изменение на Общ организационен проект на община Благоевград, утвърден с Решение № 27 по Протокол № 3 от 25.02.2011 година на Общински съвет - Благоевград, с обсег поземлени парцели в кадастрални региони с № 29, 32, 42, 52, 53 и 72 по кадастрална карта на с. Зелен дол, общ. Благоевград, за предугаждане на предимно-производствена устройствена зона- „ Пп “. Общински съвет Благоевград даде зелена светлина за построяването на нова Индустриална зона.

След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри днешното постоянното съвещание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР