Венци Мицов бе приет в Александровска болница с коронавирус вчера,

...
Венци Мицов бе приет в Александровска болница с коронавирус вчера,
Коментари Харесай

Как преминава един ден в ковид отделение?

 Венци Мицов бе признат в Александровска болница с ковид през вчерашния ден, а самият музикант показа, че се усеща добре и разкри повече за лечението си. Ето по какъв начин си разказа всекидневието в болничното заведение:

Как минава един ден в ковид поделение, част първа...

Като начало, в случай че решите да се поглезите с един луксозен коронавирус, имайте поради, че ще ви се наложи да поостанете в поделение, в което, за разлика от всички останали отделения нямате изключително доста права.

А нямате, тъй като сте под карантина! Толкова! Нещо неразбираемо?

Когато постъпвате в ковид поделение, би трябвало да притежавате:

- здрави вени

- здрав корем

- здрава душeвност

Горе долу е това. Но може и в противоположен ред. Здравия корем ще ви е необходим да поглъщате по 4 колхицина дневно, гарнирани с 6 антистенокардина, 4 ампули витамин це и още куп неща, за които не дръзвам и да запитвам защо са.

Ако си мислите, че поглъщането на тези неща е лесна работа, би трябвало да ви уверя, че не е. Усещането че желаете в този момент, в тъкмо този миг да повърнете всичко на пода е толкоз мощно, че от време на време единствено ранното ми тоталитарно образование съумява да ме възпре от сходна декадентска демонстрация.

Денят тук протича по този начин.

В 5 сутринта влиза дежурната сестра. Тя мери температурата ви, сатурацията, кръвното. После стартира да ви слага първите за деня системи.

Два антибиотика, комбинирани с лекарство за отхрачване.

Е, случват се и произшествия. Вчера да вземем за пример ми се откачи абоката и трябваше да намерим вена, което да го поеме. Но тъй като непрекъснато ви вземат кръв, това също стартира да не е елементарно. Както и да е, отплеснах се.

Ако лежите в ковид поделение, станете рано, с цел да употребявате умерено тоалетната. После, когато и другите станат към този момент не е толкоз умерено.

Можете да пиете кафе. То се прави по този начин - наливате си гореща вода от чешмата в кенефа. Наливате едно нескафе 3 в 1 и разбърквате. После пиете от този привлекателен буламач (в случай, че имате подушване де, аз, за шанс, си имам).

Следва визитация. Двама лекари гледат строго отдолу под скафандрите. И по-късно стартира тоталното безвремие. То продължава към 6 часа до 18 часа вечерта, когато са новите системи.

А, пропуснах ли да кажа за тези 4 инжекции в корема на ден? Е, в случай че съм пропуснал, в този момент му е времето. Те се понасят, доста тънички игли. И по-зле е било.

Най - депресивно е вечер. Таман си легнеш и идва нощна визитация. Температура, сатурация, кръвно.

И горе - долу е това. Иначе седите, пробвате се да не повърнете и четете по какъв начин някакви хора си играят на политика.

Да ви кажа...

А бе да ви пикам на политиката, скъпи ми другари.

Впрочем това е всичко за момента. Поздрави от ковид отделението на Александровска.

Тук екипа е доста, но доста добър! Впечатлен съм. Хората са отдадени на работата си и влизат в тоя пъкъл без да се опасяват. Аз не бих издържал.

А в този момент ви споделям довиждане и до скоро. Ваш Венци Ковид Мицов!!! 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР