Венецуелският президент Николас Мадуро заяви в излъчено днес интервю за

...
Венецуелският президент Николас Мадуро заяви в излъчено днес интервю за
Коментари Харесай

Мадуро пише до папата за помощ във венецуелската криза

Венецуелският президент Николас Мадуро съобщи в излъчено през днешния ден изявление за италиански ефирен канал, че е написал писмо до папа Франциск и е изискал от него да окаже помощ за разговора във Венецуела, съобщи Асошиейтед прес.

В изявлението за канала " Скай Ти Джи 24 " Мадуро сподели, че се надява писмото му към този момент да пътува към Ватикана или към този момент да е пристигнало там.

В диалога с публицисти от италианската телевизия, който се състоял във военна база, той прибавя, че е " в услуга на Христовата идея и че в този дух " е изискал от папа Франциск да спомага и да укрепи разговора с всички свои благоприятни условия и предпочитание.

Мадуро съобщи, че се надява на " позитивен отговор ", предава Българска телеграфна агенция.

Той прикани Европа да не бъде " повличана от безумието " на президента Доналд Тръмп и да не спомага за повишаване на вероятността за задгранична намеса.

Също през днешния ден в послание, излъчено по държавната телевизия, Мадуро отхвърли апелите на минимум осем европейски страни, признали опозиционния водач Хуан Гуайдо за законен президент на Венецуела. Германия, Англия и Франция се подредиха измежду страните, които през днешния ден оповестиха, че поддържат Гуайдо. Гледната точка на европейските страни е, че Мадуро е пристигнал на власт с изборни операции и е пренебрегнал поставения му от тях краен период да свика нови демократични президентски избори.

Мадуро беше изключително изострен в рецензиите си към испанския министър председател Педро Санчес, който също като него е социалист. Мадуро съобщи, че в случай че против него бъде осъществен прелом, Санчес " ще има кръв по ръцете си ". В речта си Мадуро добави, че не приема ултиматуми от никоя страна.

Той се опълчи и на напъните под егидата на Съединени американски щати да се достави филантропична помощ във Венецуела под формата на храни и медикаменти с думите, че страната му не е " страна на просяци ".

В изявлението си от през днешния ден Мадуро разгласи и че в сряда стартира да събира подписка против военна намеса на Съединени американски щати във Венецуела, съобщи ТАСС. Речта си Мадуро произнесе на боен церемониал във венецуелския щат Арагуа, състоял се в чест на 27-та годишнина от опита за прелом на група военнослужещи отпред с Уго Чавес.

" Призовавам венецуелския народ дружно да се обявим против опасността да бъде употребена военна мощ от държавното управление на Съединени американски щати. От сряда в цялата територия на страната ще стартират да се събират подписи, които да бъдат предадени в Белия дом по този начин, че тези закани да бъдат отхвърлени. Призовавам венецуелския народ да подпише (този документ) ", сподели Мадуро.

Хуан Гуайдо от своя страна изрече признателност в Туитър към водачите от Европейски Съюз, които, по думите му са подкрепили битката на Венецуела за независимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР