Венецуелският президент Николас Мадуро смени вчера командирите на сухопътните сили,

...
Венецуелският президент Николас Мадуро смени вчера командирите на сухопътните сили,
Коментари Харесай

Мадуро смени високопоставени командири във венецуелската армия

Венецуелският президент Николас Мадуро смени през вчерашния ден командирите на сухопътните сили, на военноморския флот и на военната авиация, като в това време резервира на поста му министъра си на защитата Владимир Падрино Лопес, съобщи Франс прес.

"Реших, както постоянно, да има отчасти потвърждаване и отчасти обновяване на изключителния екип от военни командири, които управляват висшето военно командване на Венецуела ", съобщи Мадуро по време на гала, предавана по държавната телевизия.

Военната подчиненост е считана за един от стълбовете на президента Мадуро, който съхранява властта във Венецуела с поддръжката на страни като Русия и Китай.

Върховният съд на Венецуела в профил управлението на партията на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо "Народна воля " и разпореди лидерската роля в партията на един от неговите противници. Съгласно решението на съда "Народна воля " към този момент би трябвало да бъде ръководена от депутата Хосе Грегорио Нориега.

Върховният съд на Венецуела към този момент постанови на 15 и 16 юни сходни решения против други две съществени опозиционни обединения - "Демократично деяние " и "Справедливост първо ", отбелязва Франс прес.

Решенията бяха постановени няколко месеца преди парламентарните избори във Венецуела на 6 декември, на които се чака съставът на венецуелския парламент да бъде освежен.

Офисът на Хуан Гуайдо съобщи в туитър, че решението на Върховния съд няма юридическо значение и упрекна президентския лагер, че желае да си присвои знаците на "Народна воля ". Според правосъдното решение новото управление на партията може да употребява "логото й, знаците й, цветовете й и всички други нейни отличителни белези ".

Хосе Грегорио Нориега е съдружник на Луис Пара, народен представител, който се опита при започване на тази година да измести Хуан Гуайдо от председателското място във венецуелския парламент, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР