Венецуелският президент Николас Мадуро се готви за изборите в неделя,

...
Венецуелският президент Николас Мадуро се готви за изборите в неделя,
Коментари Харесай

Николас Мадуро се готви за изборите в неделя

Венецуелският президент Николас Мадуро се готви за изборите в неделя, доста венецуелци имат желание да емигрират, в случай че той победи, написа английският вестник The Guardian.

Изданието написа, че страната е унищожена от хиперинфлацията, непрекъснатия дефицит на съществени хранителни артикули и медикаменти, възходящия брой на убийствата и една от най-тежките мигрантски рецесии в актуалната история на Латинска Америка. В неделя актуалният президент на Венецуела Николас Мадуро ще се бори за нов шестгодишен мандат в в миналото богатата страна, доведена до това спешно положение от него съгласно специалисти и негови съперници.

Основните фигури на опозицията Леополдо Лопес и Енрике Каприлес не са позволени до изборите, като те приканват за техният протест. Лидерите на Бразилия, Колумбия и Мексико считат изборите за нелегитимни. Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс ги назова „ подправени избори с подправен резултат “. Въпреки това Мадуро има и доста последователи, които считат, че от тази тежка обстановка може да ги изведе единствено той. Емиграцията от Венецуела към прилежащите страни доближава невиждани размери – по пет хиляди души дневно напущат страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР