Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли ултиматума на редица европейски страни,

...
Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли ултиматума на редица европейски страни,
Коментари Харесай

Мадуро: Европейските страни да се откажат от ултиматума си за избори във Венецуела

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли ултиматума на редица европейски страни, които му отпуснаха 8 дни, с цел да свика избори.

В публикувано през днешния ден изявление за телевизия Си Ен Ен-Тюрк той съобщи, че страната му "не е обвързвана " с Европа, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес. "Те би трябвало да отзоват ултиматума. Никой не може да ни слага ултиматум ", сподели Мадуро.
Мадрид, Париж, Берлин, Лондон, Брюксел и Лисабон настояха през вчерашния ден до 8 дни във Венецуела да бъдат планувани избори и обявиха, че в противоположен случай ще признаят за държавен глава ръководителя на Народното събрание Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за президент. С това Гуайдо "нарушава всички вероятни закони и конституцията ", разяснява Мадуро. "Не съм арбитър, съдът е този, който ще реши какви стъпки да бъдат подхванати за гарантиране на сигурността на страната и на нашата конституция ", добави той, представен от ТАСС. Мадуро напомни, че "в най-скоро време в страната предстоят избори за парламент ", а следващите президентски "избори ще се състоят през 2020 година ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп "не е водачът, кадърен да се оправи с компликациите. Сигурен съм, че той ни подценява. Местно казано, той подценява и Латинска Америка, и целия свят. Такава му е идеологията - той подценява всички ", сподели Мадуро. Той уточни, че е отворен за разговор, само че запитан от Си Ен Ен-Тюрк дали ще има среща с Тръмп, отговори, че такава среща "не е невъзможна, а надали е евентуална ".

Латиноамериканският общественик призна, че не е бил изумен от телефонното позвъняване на турския президент Реджеп Ердоган, който го поддържа на фона на венецуелските събития. "Не, за мен това не бе изненада. Г-н Ердоган е самоуверен човек с почитание към полезностите ", акцентира Мадуро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР