Венецуелският президент Николас Мадуро даде вчера оценката си за изхода

...
Венецуелският президент Николас Мадуро даде вчера оценката си за изхода
Коментари Харесай

Николас Мадуро: Новият аржентински президент падна на колене пред северноамериканския империализъм

Венецуелският президент Николас Мадуро даде през вчерашния ден оценката си за изхода от вота за държавен глава в Аржентина, които бяха извоювани от либертарианеца Хавиер Милей, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" В Аржентина завоюва неонацистката последна десница. Ние споделяме на аржентинците: вие направихте своя избор, само че ние няма да мълчим, защото идването на власт на десен екстремист с колониален план е ужасна опасност ", съобщи Мадуро.

Венецуелският президент, който е прочут с антиамериканската си изразителност, сподели, че Милей е човек, паднал " на колене пред северноамериканския империализъм ".

Мадуро упрекна новоизбрания водач на Аржентина, че има намерение да продължи традицията на диктатурите, открити през 70-те години на предишния век в Аржентина, Чили и Уругвай.

" Той желае да наложи на континента ултра-неолибералния план, който те назовават демократичен и който бе открит през 70-те години с държавните преврати на Аугусто Пиночет в Чили и на Хорхе Видела в Аржентина, както и с държавния прелом в Уругвай ", посочи Мадуро.

" Ние почитаме решението на аржентинския народ и просто призоваваме за размисъл върху появяването на крайнодесни огнища, които имат за цел да се наложат, с цел да колонизират отначало Латинска Америка и да наложат екстремистки модели. Във Венецуела това не стана ", сподели още венецуелският президент.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР