Венецуелските деца, родени в Колумбия, могат да станат колумбийски граждани,

...
Венецуелските деца, родени в Колумбия, могат да станат колумбийски граждани,
Коментари Харесай

Колумбия ще дава гражданство на децата на бежанци от Венецуела

Венецуелските деца, родени в Колумбия, могат да станат колумбийски жители, разгласи през днешния ден колумбийското държавно управление, представено от ДПА.

От мярката ще могат да се възползват до 25 000 деца, родени след 19 август 2015 година Колумбия приема над 1.4 милиона венецуелци, най-големия брой от всички страни, приели хора, които бягат от икономическата и политическа рецесия във Венецуела.

Венецуелските родители на деца, родени в Колумбия, не могат да ги записват във Венецуела, което ги слага под риск от това да нямат никакво поданство, сподели колумбийският министър на външните работи Карлос Олмес Трухильо.

Венецуелските деца в Колумбия получават здравни грижи и обучение, само че могат да получават поданство единствено в случай че родителите им могат да потвърдят, че са обитавали легално в Колумбия. Това изискване неведнъж е мъчно изпълнимо за родителите, изясни министърът.

" Днес ние предоставяме поддръжка на тези беззащитни деца, които желаят да имат правото на народност, и гордо им заявяваме, че те са колумбийци ", сподели президентът Иван Дуке. " Колумбия сподели, че пътят на ксенофобията е неверният път ", добави той.

Фотогалерия: Керванът на бедността си потегля от Венецуела >

През февруари Венецуела скъса дипломатическите връзки с Колумбия поради поддръжката на Богота за опозиционния водач Хуан Гуайдо и подкрепяната му от Съединени американски щати акция за събаряне на президента Николас Мадуро.

Колумбия получи интернационалните похвали за това, че разрешава всекидневно на нейна територия да влизат приблизително хиляди венецуелци, отбелязва ДПА./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР