Венецуелски земеделец на 112 години - Хуан Винсенте Перес стана

...
Венецуелски земеделец на 112 години - Хуан Винсенте Перес стана
Коментари Харесай

Венецуелец на 112 години е признат за най-възрастният мъж на планетата

Венецуелски земеделец на 112 години - Хуан Винсенте Перес стана най-възрастният мъж на планетата след гибелта на испанеца Сатурнино де ла  Фуенте Гарсия, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на Книгата на върховете на Гинес .
 
Хуан Винсенте Перес е роден на 27 май 1909 година в гр. Ел Кобре, щат Тачира.

" Той е с извънредно здраве и памет. Спомня си детството, сватбата си, имената на братята, децата и внуците си ", показаха от Гинес.
След 10 дни Хуан Винсенте Перес ще отпразнува 113-ия си рожден ден. Той живее в планинското село Сан Хосе де Боливар, също в щата Тачира. 
 

— Blaze Trends (@theblazetrends)
" Обича да е със фамилията си и приятелите си, с цел да беседва и да споделя истории ", прибавиха от международната организация за отчитане на върховете, основана във Англия. 

Тайната на дълголетието съгласно Хуан Винсенте Перес е човек да работи доста, да почива добре през нощта и да " пие по чаша ракия всеки ден ". 

Хуан Винсенте Перес е почнал да работи на полето от дребен. На пет години към този момент е помагал на родителите си. Когато възмъжал, помагал на съседите си да позволяват поземлените си разногласия в селото, където живеел. 

Вдовец е от 25 години след 60-годишен брак. Има 11 деца, 41 внуци, 18 правнуци и 112 пра-правнуци

Испанецът Сатурнино де ла Фуенте Гарсия , роден на 11 февруари 1909 година, също беше на 112 години. Той умря на 19 януари 2022 година, по-малко от месец преди 113-ия си рожден ден. 

Най-възрастната жена е французойка на 118 години - сестра Андре, с рождено име Люсил Рандон. Тя е родена на 11 февруари 1904 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР