Венецуелската държавна петролна фирма PDVSA съобщи на независими собственици на

...
Венецуелската държавна петролна фирма PDVSA съобщи на независими собственици на
Коментари Харесай

Венецуела затяга хватката върху бензиностанциите

Венецуелската държавна петролна компания PDVSA заяви на самостоятелни притежатели на бензиностанции, че може да отнеме разрешителните им "по всяко време ", единствено седмици, откакто понижи великодушните дотации за гориво, а на доста места има дефицит, съобщи Ройтерс.

Това се вижда от съобщение, изпратено от PDVSA до притежателите. PDVSA има монопол върху пазара за разпространяването на нефт на едро и е притежател на съвсем всички от общо 1200 бензиностанции, въпреки че множеството се ръководят от частни компании посредством търговски разрешителни.

Много от тях страдат от последствията от дългогодишното заледяване на цените, което пречеше приходите от продажба на горива да са в крайник с разноските за поддържане на бензиностанциите.

Този бранш се надяваше, че промените в субсидирането и обвързваното с тях повишение на цените може да съживи бизнеса, само че анулацията на разрешителните може да разреши на страната да се възползва от по-високите цени при продажби на гориво на дребно.

В документа, изпратен от PDVSA, се споделя, че компанията "ще може да анулира контракта когато и да е ". Такова съобщение са получили 12 бензиностанции в Каракас.

Този ход е нов симптом за отчайващата потребност на държавното управление на президента Николас Мадуро от твърда валута, в миг, когато пандемията от COVID-19 и глобите на Съединени американски щати понижиха опциите на Венецуела да получава доход от износа на нефт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР