Венецуела вече е получила заявки за 1 милиард долара за

...
Венецуела вече е получила заявки за 1 милиард долара за
Коментари Харесай

Венецуела получи заявки за $1 млрд. за купуване на виртуалната валута петро

Венецуела към този момент е получила поръчки за 1 милиард $ за закупуване на виртуалната валута петро на втория ден, откакто беше пусната от държавното управление, заяви президентът Николас Мадуро, представен от Франс прес.

Мадуро разгласи това във видео, излъчено директно в обществената мрежа Facebook. По време на директното видео до него стоеше вицепрезидентът Тарек Ел Аисами.

В сряда венецуелското държавно управление разгласи предварителна частна продажба на 38,4 милиона петрос от емисия на обща стойност 100 милиона петрос, която ще продължи до 19 март.

Венецуелският президент увери, че страната му е получила 192 000 предложения за закупуване на петрос, от които 36 % в долари, 15 % в евро, а останалите в други виртуални валути (биткойни и етериум). По думите му това е " позитивно събитие ".

След първите 20 часа от предварителната продажба, президентът заяви, че " поръчките за закупуване " възлизат на 735 милиона $.

На 20 март ще се състои обществено предложение на още 44 милиона петрос, като останалите 17,6 милиона венецуелската страна ще задържи за себе си.

Тежката икономическа и обществена рецесия, която претърпява Венецуела, значително се дължи на спада на цените на петрола - 96 на 100 от приходите на страната са от нефт.

Референтната стойност на петрото беше избрана на 60 $, само че тя предстои на съмнения.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР