Венецуела ще използва новата си криптовалута - Petro, за да

...
Венецуела ще използва новата си криптовалута - Petro, за да
Коментари Харесай

Закъсалата Венецуела ще плаща на Русия в криптовалута

Венецуела ще употребява новата си криптовалута - Petro, с цел да заплаща на Русия за доставката на автомобилни елементи.

Използването на криптовалутата на страната беше разисквано на съвещанието на скорошна междуправителствена комисия сред двете страни.

" Въпросите на съдействието включват закупуването на автомобилни елементи и съставни елементи, гуми и акумулатори, както и сглобяването на тези коли у нас и методите на заплащане, в които включваме заплащанията с потреблението на Petro ", изясни министърът на търговията на Венецуела Хосе Виелма Мора.

Наред с износа на автомобилни елементи, Русия показва интерес към вноса на разнообразни артикули, като стомана, алуминий, кафе и какао от Венецуела, добави министърът.

Двете страни не престават да усилват размера на двустранната търговия, като оборотът в търговията се регистрира на 459 млн. Долара през 2017 година

През февруари закъсалата латиноамериканска страна се трансформира в първата страна, която пусна своя криптовалута. Президентът Николас Мадуро приветства новата валута, възприемайки я като метод страната да бъде измежду най-хубавите в международните технологии.

Мадуро разгласи, че Petro е събрала 735 млн. $ в първия си ден на предварителна продажба.

Криптовалутата се поддържа от петролните ресурси на Венецуела, най-големите в света. Мадуро разгласи желанията си да започва и втора криптовалута, подкрепена от благородни метали.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР