Венецуела отхвърли категорично ултиматума на няколко европейски страни, които обявиха,

...
Венецуела отхвърли категорично ултиматума на няколко европейски страни, които обявиха,
Коментари Харесай

Венецуела отхвърли ултиматума на европейските страни

Венецуела отхвърли изрично ултиматума на няколко европейски страни, които оповестиха, че ще признаят за краткотраен президент опозиционера Хуан Гуайдо, в случай че Николас Мадуро не разгласи избори до 8 дни.
 Москва: Зад ултиматума на европейските страни към Мадуро прозира диригентската палка на Съединени американски щати  Германия, Испания и Франция ще признаят Гуайдо за президент, в случай че Мадуро не свика избори до 8 дни
" Никой няма право да ни слага периоди, нито да ни споделя дали трбва да има избори или не ", съобщи венецуелският министър на външните работи Хорхе Ареаса по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано във връзка със обстановката във Венецуела.

" Кои сте вие, че да поставяте ултиматум на едно суверенно държавно управление? Това е интервенция, детска интервенция ", сподели той.

Ултиматумът беше насочен по-рано от Испания, Франция и Германия. 

В същото време съветското външно министерство разгласи, че зад ултиматума на европейските държави вижда " диригентската палка " на Вашингтон.

Съединени американски щати, Канада и редица латиноамерикански страни също поддържаха Гуайдо. Турция и Русия пък застанаха на страната на Мадуро, който упорства, че е демократично определеният водач.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР