Венецуела обвини САЩ в провокация. Американски военен самолет е нарушил

...
Венецуела обвини САЩ в провокация. Американски военен самолет е нарушил
Коментари Харесай

Венецуела обвинява САЩ в нарушаване на въздушното пространство

Венецуела упрекна Съединени американски щати в провокация. Американски боен аероплан е нарушил въздушното пространство на страната за няколко минути в четвъртък. Това се споделя в изказване на министъра на защитата Владимир Падрино, представено от " Ройтерс ".

Боливарските национални въоръжени сили осъждат нарушаването на въздушното пространство на Венецуела от аероплан вид С-17, принадлежащ на Военновъздушни сили на Съединените щати, което се случи в четвъртък, 22 юли, сред 20:00 часа вечерта и 20:50 ч. над най-западната зона на Сиера де Перия, провинция Зулия. Това се случва в границите на комбинираните военни учения, извършени от колумбийските военновъздушни сили и армията надлежно в департаментите Антиокия и Кундинамарка, в които има и американски бойни самолети F-16 и RC135 за стратегическо изследване, се споделя в изказването.

Според Каракас, 2021 година самолетите на Съединени американски щати са нарушавали разпоредбите 21 пъти, което е довело до съществено нарушаване на интернационалните аеронавигационни стандарти.
 Мадуро: Разкрихме атентат против мен на изборите
Мадуро: Разкрихме атентат против мен на изборите

Гласуването не беше прието от Съединени американски щати и Европейски Съюз

Повтаряме пред интернационалната общественост, че наличието на северноамерикански бази на колумбийска територия съставлява непрекъсната опасност и механизъм за интервенция, който доста въздейства върху стабилността на Карибите и Латинска Америка. Наясно сме, че като част от гореспоменатите учения се извършват разследващи задания по отношение на венецуелското географско пространство, заради което не изключваме други вероятни враждебни дейности, които заплашват нашия суверенитет и териториална целокупност. В този смисъл президентът Николас Мадуро даде точни заповеди армията да бъде в подготвеност и да реагира уверено на всеки акт на експанзия, се споделя още в изказването.

Припомняме, че Венецуела от години е, и Колумбия, като против него.

По-рано през юли, ръководителят на венецуелския парламент Хорхе Родригес разгласи, че държавното управление му е летателни апарати против президента. Родригес посочи, че четири дрона са били употребявани на 22 юни против Мадуро по време на гала по откриването на нов монумент, отбелязващ 200-годишнината от борбата при Карабобо.

Президентът се измъкна от същински опит да бъде погубен през 2018 година, когато безпилотни самолети, носещи експлозиви, избухнаха пред него, до момента в който той говореше на гала на Националната армия в Каракас. Той остана незасегнат, само че седем военни от Националната армия бяха ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР