Венецуела е страната с най-големи залежи на петрол в света.

...
Венецуела е страната с най-големи залежи на петрол в света.
Коментари Харесай

Венецуела започна да внася петрол

Венецуела е страната с най-големи находища на нефт в света. Въпреки това производството на суровината в южноамериканскта страна е спаднало до такова равнище, че тя е принудена да внася недопечен нефт за първи път от пет години насам. Най-голямата рафинерия на държавната компания Petroleos de Venezuela SA ще разчита на външни доставки.

Производството в страната се е намалила до под 1 милион барела дневно, като това е най-ниското произвеждане от 16 години насам, написа Bloomberg. Сред аргументите са станалите към този момент прекъсвания на тока в цялата страна наложените наказания от Съединени американски щати против страната. Щатите бяха най-големият пазар за венецуелския нефт. През януари това се промени, откакто Дoнaлд Tpъмп въвeдe caнĸции cpeщy страната и cpeщy дъpжaвнaтa eнepгийнa ĸoмпaния.

Спирането на тока прекъсна работата на петролните полета, тръбопроводите и пристанищата. В разследване на това петролната промишленост бе принудена да стопира активността си. Petroleos de Venezuela SA e взела решение да купи недопечен нефт от член на ОПЕК - Нигерия. По този метод Венецуела ще постави завършек на интервала, в който не е внасяла суровината от чужбина от 2014 година.

Близо 1 милион барела с нефт тип Agbami са били добити в страната след усилената работа по-рано през април. Това количество може да компенсира намалялото вътрешно произвеждане.

Доставките на сорта Agbami ще се употребяват за основаване на Merey, което е примес от лек и тежък нефт, защото производството на по-лекия нефт също се намали през годините. Според последните данни наличната продукция е спаднала на половина за интервала 2002 и 2016 година до 313 000 барела дневно.

Последният път, в който Венецуела внесе нефт, бе през 2014 година. Тя купи типа Alegrian и го смеси с тежкия клас Blend 16. Petroleos de Venezuela SA прекъсва процедурата след недоразумение с алжирския петролен производител Sonatrach и тъжби от американските рафинерии, които по-късно стават най-големите купувачи на венецуелската петролна компания. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР