Венеция планира да въведе експериментална посетителска такса от 5 евро

...
Венеция планира да въведе експериментална посетителска такса от 5 евро
Коментари Харесай

С посетителска такса Венеция ограничава броя на туристите

Венеция възнамерява да вкара пробна посетителска такса от 5 евро за еднодневни екскурзии през идната година, в опит да ръководи потока от туристи, привлечени от историческите й канали. Това съобщи организация Ройтерс.

Таксата ще се ползва пробно за интервал от 30 дни през идната година, като се концентрира основно върху пролетните публични празници и летните уикенди, когато броят на туристите е максимален. Всички гости на възраст над 14 години ще би трябвало да заплащат таксата.

Целта на самодейността е да се откри нов баланс сред правата на тези, които живеят, учат или работят във Венеция, и тези, които посещават града, посочи съветникът по туризма на Венеция Симоне Вентурини.

Той акцентира, че това не е ход за правене на пари, като таксата ще покрие единствено разноските за администриране на схемата.

Тази концепция се появи за първи път през 2019 година , само че беше отлагана неколкократно заради COVID-19, който държеше туристите надалеч, а по-късно заради механически и процедурни аргументи.
 ЮНЕСКО желае Венеция да бъде предпазена
ЮНЕСКО желае Венеция да бъде предпазена

Италия не правила задоволително, с цел да отбрани града от изменението на климата и всеобщия туризъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР