Венеция отлага въвеждането на нова такса за влизане в града

...
Венеция отлага въвеждането на нова такса за влизане в града
Коментари Харесай

Венеция отлага туристическия данък за 2023 г.

Венеция отсрочва въвеждането на нова такса за влизане в града за идната година.

Първоначално планувана да влезе в действие това лято, таксата няма да бъде въведена до началото на 2023 година, оповестява Euronews.

Новият налог има за цел да ограничи броя на дневните гости.

От нея ще бъдат освободени жителите, роднините им и децата, както и посетителите, които резервират престой в хотел, защото към този момент заплащат налог от 5 евро на нощувка.

Очаква се новата такса да се трансформира според от сезона. През високия сезон туристите ще би трябвало да заплащат до 10 евро, до момента в който тази сума пада до 3 евро през ниския.

Очаква се системата за резервации и заплащания да проработи на 16 януари 2023 година, съгласно Euronews, който се базира на градския съвет на града.

Венеция, която посрещаше повече от 80 000 туристи дневно и към 25 милиона гости годишно преди пандемията COVID-19, се пробва да се бори със свръхтуризма от години. Градът за първи път заприказва за такса през 2019 година, само че въвеждането й беше забавено.

След като пандемията спря туристите, във Венеция се записва съвсем неотложно усъвършенстване, защото известните канали на града започнаха да се почистват. Миналата година Италия разгласи водните пътища към Венеция за "национален монумент " и забрани огромни круизни кораби да влизат в лагуната покрай площад Сан Марко и канала Джудека.

Малките кораби обаче към момента имат право да се движат във Венецианската лагуна.

Усилията на града да се оправи със свръхтуризма му завоюваха пролонгация да бъде включен в листата на застрашеното международно завещание на ЮНЕСКО.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР