Венеция обяви, че ще ограничи туристическите пешеходни групи до 25

...
Венеция обяви, че ще ограничи туристическите пешеходни групи до 25
Коментари Харесай

След въвеждането на такса, Венеция ограничава и туристическите групи

Венеция разгласи, че ще ограничи туристическите пешеходни групи до 25 души и ще забрани потреблението на високоговорители в границите на напъните си за битка с пренаселеността и всеобщия туризъм.

На групите също по този начин ще бъде неразрешено да стопират на тесни улици, на мостове или в проходи, оповестява CNN Travel.

Новите разпореждания, които в допълнение лимитират туристическите действия в пренаселения град, ще влязат в действие в историческия център, както и на островите Мурано, Бурано и Торчело, през юни 2024 година, се споделя в изказване на уеб страницата на град Венеция.

„ Групите не могат да надвишават 25 души, т.е. половината от пасажерите в туристическия рейс. Използването на високоговорители, които могат да провокират комплициране и безпокойствие, също ще бъде неразрешено “, се споделя в известието.

Решението ще би трябвало да бъде прегледано от Общинския съвет, преди да бъде приложено.

Съветникът по сигурността Елизабета Пеше го разказва като „ значима мярка, ориентирана към възстановяване на ръководството на групи “, както и „ поощряване на устойчивия туризъм и гарантиране на отбраната и сигурността на града “.

Междувременно, венецианските музеи към този момент лимитират туристическите групи до 25 души.

Симоне Вентурини, градски консултант по туризма, показва, че този ход е част от по-широка рамка от интервенции, ориентирани към възстановяване на ръководството на туризма във Венеция, постигайки по-добър баланс сред потребностите на жителите и тези на посетителите.

Новите правила ще влязат в действие два месеца след въвеждането на пробна такса за гости от 5 евро за еднодневни екскурзии до града.

Новината за по-строгите ограничения идва и на фона на рекомендацията от юли на Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО) Венеция да бъде добавена към нейния лист със застрашеното завещание.

ЮНЕСКО прикани италианското държавно управление към по-голяма отдаденост на оправянето с „ дългогодишните проблеми “ в града. Популярната туристическа дестинация от години се бори с прекомерно многото гости и последствията от изменението на климата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР