Венеция не само потъва, но и се свива. През 70-те

...
Венеция не само потъва, но и се свива. През 70-те
Коментари Харесай

С входната такса на Венеция, светът достига критичната точка за свръхтуризъм


Венеция освен потъва, само че и се свива. През 70-те години на предишния век имаше към 175 000 поданици в Centro Storico, основният остров и исторически център на Венеция. Към предходната година този брой беше под 50 000. Това, което се разраства устойчиво, е туризмът, който заради стопански напън и напън върху качеството на живот изтласква жителите. Всъщност в този момент във Венеция има повече туристически кревати, в сравнение с поданици. Миналата година тя е била посетена от 20 милиона души са го посетили, написа

Миналата седмица Венеция предприе дейности против свръхтуризма, като вкара такса от 5 евро за еднодневни екскурзии, които желаят да имат достъп до града. Целта, сподели кметът на Венеция Луиджи Бруняро на конференция, „ не е да затворим града, а да не му позволим да експлодира “.

Програмата, публично стартирана на 25 април - исторически значим ден, защото това е както Денят на освобождението на Италия, по този начин и празникът на настойника на града Сан Марко - води думите на кмета в посока, която той не е възнамерявал, с жестоко хиляда протестиращи се събраха на Пиацале Рома, с цел да се опълчват на мярката, като в последна сметка се сблъскаха с полицията в екипировка за битка с безредиците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР