Венеция е една от туристическиските дестинации, които страдат от прекалено

...
Венеция е една от туристическиските дестинации, които страдат от прекалено
Коментари Харесай

Автоматичен брояч ще ограничава туристите във Венеция

Венеция е една от туристическиските дестинации, които страдат от прекомерно огромно количество туристи или overtourism. Ето за какво градът пуска в приложимост автоматизирана система за надзор на потока от гости, оповестява съветският уебсайт за туристически вести АТОР.
По постройките и стълбовете за улично осветяване към този момент са инсталирани първите 34 стереоскопични датчици с камери, способни да „ броят ” хората ”, като разпознават не лицето, а силуета на индивида. Според градските управляващи, тези данни ще оказват помощ освен да бъде получена точна информация за броя туристи, само че и ще послужат като основа за вземането на решение за контролиране на туристическия поток. Те ще дадат опция за навреме затваряне на улици или да пренасочват хората по други направления за отбягване на стълпотворение в центъра.
Устройствата са сложени из целия град от входа до най-популярните туристически дестинации, които през дейния сезон се трансформират в сериозни зони. Информацията се събира в „ интелигентна ” стая в ръководството на градската полиция. Там изкуственият разсъдък проучва на всеки 5 секунди броя на посетителите и скоростта на напредването им.
Информационната система ще помогне по-точно да бъдат избрани границите на дейния туристически сезон. От това ще зависи какъв брой туристи ще платят, с цел да влязат във Венеция. От 1 юли 2020 година влиза в действие заплащането на такса за посещаване на града, като размерът ѝ ще зависи и от датата на пътуването.
Особени компликации е основало намирането на място за монтиране на сензорите. Много здания, мостове и улични фенери са приети за културно-историческа полезност и нарушаването на целостта им е неразрешено.
Системата ще проработи през февруари по време на фестивала във Венеция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР