Венеция е един град, който има неповторима атмосфера по времето

...
Венеция е един град, който има неповторима атмосфера по времето
Коментари Харесай

Лили Йотова, фотограф: Венеция е град с неповторима атмосфера по времето на карнавала

Венеция е един град, който има неповторима атмосфера по времето на карнавала – доста сантиментална и цветна. Това разяснява в предаването " Куфарът на фокус “ на Радио " Фокус " с водещ Ася Александрова професионалния фотограф Лили Йотова.

Венеция по време на карнавала има неповторима атмосфера с всички тези доста обилни и зрелищни костюми, изключително когато посетителите на карнавала съумеят да се влеят със своите костюми в тържеството. " И в действителност като вървиш по мъничките венециански улици се срещаш с най-различни доста забавни хора. Те са разнообразни, многолики поради и макар че са с маски, цветни. Можеш да видиш всевъзможни хора от всевъзможни народности, възрастни, деца, доста влюбени двойки, “ изясни още тя.

Има конкурс за най-хубав костюм и маска, в който могат да вземат участие както локалните, по този начин и гостите на карнавала. " Всяка вечер на Сан Марко се показва всеки, който желае, и в края на последния ден се излъчва спечелилия. Всяка година е доста друго – всяка година се опитва, усъвършенстват се костюмите и се показва нещо ново, “ показа още фотографът, като описа, че има и разнообразни типове маски, като едните са типично комедийните маски, употребявани в театъра, а другите се вършат особено за карнавала.

Карнавалът във Венеция води началото си от Средновековието и се организира две седмици преди началото на Великия пост. По този метод градът изпраща зимата и посреща пролетта. " По време на карнавала се провеждат най-различни занимания, състезания, балове, игри, като всички участници се събират да честват дружно и са били задължени да се маскират, задачата на което е унищожаване на разликата сред пластовете, “ описа още Лили Йотова и добави, че по този метод хората намират независимост на изложение на страстите си и се отдават на удоволствия и изкушения

" Откриването на карнавала е доста охолно и грандиозно, като на втората вечер от стартирането му се организира огромно шествие по Канале Гранде от гондоли, лодки, платформи, украсени и декорирани. Цялото шествие е придружено от заря, светлинни резултати, в последните няколко години вършат 3D прожекции, и е доста зрелищно. С това в действителност се открива самият карнавал. “

Лили Йотова попада за пръв път на карнавала инцидентно през 2008 година, и е останала извънредно впечатлена от атмосферата на тържеството, " просто очите ти се пълнят с цвят и с страсти от самото начало. Да не изключваме и италианската кухня, която е забележителна. Всяко нещо, което съм пробвала в Италия, е просто превъзходно. “

Остров Мурано е наложителен за посещаване когато се върви във Венеция – той е прочут със стъкларското си произвеждане. " Майстори стъклари вършат най-различни стъклени творби на изкуството. Много красиви и цветни, има отворени работилници и стъкларски фабрики, в които всеки може да влезе и да се види самия процесът на изработката на разнообразни стъклени предмети. Цветове, които са доста характери за муранското стъкло, както и избраната му специфичност, го прави разпознаваемо по целия свят, “ изясни още тя.

Другият остров на Венецианската лагуна, който заслужава да бъде посетен, е Бурано. " Известен е като Цветния остров, тъй като всички къщи са боядисани в разнообразни цветове. Поверието е, че това е направено по този начин поради риболовците, които по-лесно да откриват своите къщи при гъста мъгла. Много е красива и цветно даже в облачно време, “ разясни Лили Йотова и добави, че островът е прочут още и със своята дантела.

Ася Александрова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР