Венеция. 18 януари 2018 г. Повече от 61% от чуждестранните

...
Венеция. 18 януари 2018 г. Повече от 61% от чуждестранните
Коментари Харесай

Министър Ангелкова разговаря във Венеция с еврокомисаря по вътрешен пазар и предприемачество и МСП Елжбиета Биенковска

Венеция. 18 януари 2018 година Повече от 61% от задграничните туристи у нас идват от страните от Европейския съюз, демонстрират данните за интервала януари-ноември предходната година. В тези месеци те доближават 5,182 млн. и означават повишаване от 7,7 на 100 спрямо 11-те месеца на миналата година. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с европейския комисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП Елжбиета Биенковска, оповестиха от министерството . Министърът посочи още, че страните-членки на Европейски Съюз са част от 50-те топ пазара за България, а 16 от тях се подреждат измежду първите 20. За нас страните от Европейски Съюз са извънредно значими за развиването на туризма. Освен че генерират главната част от задграничните ни посетители, имат и капацитет за бъдещо развиване, разяснява още министърът.
Пред госпожа Биенковска министърът показа целите ни по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя изясни, че за туризма това е от извънредно значение, тъй като страната ще е във фокуса на европейското внимание. Ще покажем, че България е сигурна дестинация, предлагаща първокласен и разнороден туристически артикул.
Министър Ангелкова осведоми за напредъка в подготовката на второто издание на „ Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления “ (International Congress on World Civilizations and Ancient Routes), което ще се организира в средата на ноември в София. Събитието се провежда взаимно от Министерството на туризма и Световната организацията по туризъм.
Министър Ангелкова предложения европейския комисар да се включи в срещата на високо равнище, отдадена на туризма и икономическия напредък. Тя ще се организира в средата на февруари и е част от програмата от събития за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Покана за присъединяване е нея е отправена и към българския министър председател Бойко Борисов и генералния секретар на Световната организация по туризъм Зураб Пололикашвили.
Европейската комисия ще подкрепя с всички механизми, с които разполага, за устойчивото развиване на туризма както на европейско равнище, по този начин и на национално, уточни комисар Биенковска. Тя добави, че високо се правят оценка напъните на България в одобряването на страната като целогодишна туристическа дестинация, както и за устойчивото развиване на бранша в наднационално равнище. Сред главните действия на Европейска комисия в региона на туризма са нашарване и възстановяване на гамата от артикули и услуги, развиване на подвижността и уменията на служащите и осъществяване на необятен набор действия за повишение на известността на Европа като туристическа дестинация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР