Венецеулската криптовалута Petro навърши една година, но нейното бъдеще остава

...
Венецеулската криптовалута Petro навърши една година, но нейното бъдеще остава
Коментари Харесай

Венецуелската криптовалута навърши една година, но никой не я признава

Венецеулската криптовалута Petro навърши една година, само че нейното бъдеще остава неразбираемо и тя не се признава на никое място отвън границата на латиноамериканската страна, пишат локалните опозиционни издания.

Според Noticiero Digital на процедура има две Petro – едната за борсовата платформа Dicom, която на доктрина би трябвало да тушира резултатите от девалвацията на националната валута боливар, и друга – за заплати, осведоми

Опозицията обаче счита, че по този метод режимът на президента Николас Мадуро усилва контрола си върху стопанската система и върху работната мощ.

Petro-то беше основано въз основата на най-важната експортна суровина на Венецуела – петролът, а управляващите желаят възможните контрагенти да заплащат в локалната криптовалута. Засега обаче няма никакъв интерес, а администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп даже забрани всевъзможни транзакции с критповалута, издадена от Венецуела.

Според венецуелската съпротива Petro-то опонира на главен закон, който не разрешава петролът, добиван във Венецуела, да бъде употребен за поръчителство.

Икономическите анализатори правят оценка скептично възможностите на венецуелската криптовалута да се наложи в интернационален мащаб, защото съгласно множеството от тях стопанската система на страната е изцяло разрушена и няма никакво значение дали парите са електронни и хартиени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР