Венелин Петков беше водещ на новините в bTV от 2000

...
Венелин Петков беше водещ на новините в bTV от 2000
Коментари Харесай

Венелин Петков и Антон Хекимян в задочен спор за интервютата с Борисов в bTV

Венелин Петков беше водещ на новините в bTV от 2000 година до 2014 година, след което стана основен продуцент и шеф " Новини, настоящи излъчвания и спорт ". В за " Свободна Европа " той споделя, че в bTV e имало публицисти, които са били желани от политиците за изявленията и поставяли условия да приказват единствено пред тях.

" Антон Хекимян беше пожеланият публицист за изявленията на тогавашния министър председател Бойко Борисов. Това е една от посоките, от която е имало опити за напън - кой да интервюира премиера ", сподели Венелин Петков, който бе сменен на поста шеф " Новини, настоящи излъчвания и спорт " точно от Хекимян.

" Непрекъснато на шефа на новините се оказва напън [от ръководството] той да реализира изявление с премиера или президента ", твърди още Петков.

" Когато ти това го нямаш, когато не си го осъществил, тъй като си упорствал изявлението да бъде извършено от различен публицист, а не от определения любим, тогава чисто корпоративно на теб стартират да ти се задават въпроси от хора, които не са част от нашата действителност ".

По думите му това са директорите на малкия екран, които са чужденци и " по тази причина са надалеч от българската действителност ". " И за тях фактът, който остава след всичко това, е, че министър председателят не е отишъл даде изявление в bTV, а е отишъл в NOVA или Българска национална телевизия ".

Два дни след публикуването на диалога, пристигна и реакцията на общинския консултант Антон Хекимян, който напусна шефския пост в малкия екран, с цел да бъде повдигнат за претендент за кмет на София от ГЕРБ. Хекимян прикани някогашния си сътрудник: 

" Венелине, кажи си... Всичко си кажи, тъй като много спестяваш! Кажи си по какъв начин ухилен като комсомолски секретар и наведен доземи, в качеството си на началник на новините на bTV, персонално ми водеше Борисов в студиото преди изявление. Венелине, кажи си! "  

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР