Велосипедите може да изиграят централна роля в много от големите

...
Велосипедите може да изиграят централна роля в много от големите
Коментари Харесай

Коронавирусът направи ролята на велосипедите още по-важна

Велосипедите може да изиграят централна роля в доста от огромните европейски градове на фона на апелите на държавните управления хората да се върнат на работа, без да препълват рейсовете и влаковете в интервала на намаляване на рестриктивните мерки поради ковид, написа във вторник Ройтерс.

Англия, която изостава от континенталните си съседи, що се отнася до потреблението на колела за отиване на работа, в този момент предизвиква хората да ги яхнат, като част от оповестения предходната седмица ексклузивен фонд за интензивно пътешестване на стойност 250 милиона паунда.

Във Франция, която е хазаин на най-известното съревнование по колоездене, държавното управление възнамерява да влага 20 милиона евро, с цел да създаде и субсидира пътуването с колела, като, както и във Англия, ще бъдат основани краткотрайни велоалеи.

Докато жителите на Амстердам в Нидерландия и на доста други градове в Северна Европа са подготвени да пътуват до работните си места с колела, в други страни неналичието на инфраструктура лимитира тяхната приложимост.

Работещите обаче се пробват да заобикалят препълнения публичен превоз, където спазването на обществена отдалеченост е предизвикателство, и затова пандемията от ковид се отрази позитивно на някои производители на колела.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР