Велосипедистът, който преди денблъсна и рани малко дете в столичния

...
Велосипедистът, който преди денблъсна и рани малко дете в столичния
Коментари Харесай

Велосипедистът, блъснал дете и избягал, се е предал в полицията


Велосипедистът, който преди денблъсна и рани малко дете в столичния Южен парк, се е предал в полицията, оповестява в петък бТВ.

Снощи мъжът е отишъл с юриста си в столичното 4-то Районно ръководство и е признал за постъпката си. Той е на 24 години. Обяснил, че е избягал след случая, тъй като се е тормозил.

Момиченцето, което е на година и половина, остава в Пирогов. Детето е с голям брой счупвания на единия крайник и охлузвания по цялото тяло.

Мирослав Джоканов, бащата на момиченцето, описа, че при случая през вчерашния ден тя е направила единствено крачка в страни на алеята, когато е била пометена.

“Предната гума минава през тялото й, влачи я два метра по асфалта”, сподели бащата.

Поведението на колоездача е било несъответстващо - вдигнал си е колелото, изчакал е малко и без да каже нищо си е тръгнал.

“Паркът е място за всички - за деца, за кучета и за велосипедисти. Това не е вендета против велосипедистите”, съобщи бащата и добави, че и не трябва родителите да треперят всекидневно.

Той прикани за създаване на обособени алеи, където колелата да се движат по-свободно.

Мария Васева, представител на Столичната община, уточни, че правила за колоездачите в парка няма и добави, че е редно скоростта да се съобрази.

Предстои в Южния парк също да се обособят трасета.

“Съобразителността е качество на обособените хора. Не поддържаме сходно отношение, несъмнено, би трябвало да има рестрикции”, разяснява Иво Делин от организация “Велоеволюция”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР