Велосипедист пострада сериозно при инцидент с автобус в центъра на

...
Велосипедист пострада сериозно при инцидент с автобус в центъра на
Коментари Харесай

Автобус блъсна велосипедист, пострадалият твърди, че е умишлено

Велосипедист пострада съществено при случай с рейс в центъра на София. Случката се разиграва на многолюден бул. измежду бял ден. Каралият колелото Емил Петров твърди, че водачът от градския превоз съзнателно го е блъснал.
В резултат на злополуката велосипедистът е признат в "Пирогов " с голям брой контузии.
Пред Bulgaria ON AIR потърпевшият описа, че движейки се наоколо до бордюра на столичния бул. "Евлоги и Христо Георгиеви " в правата към ул. "Милин камък ", го застига рейс от линия 304. Въпреки че пътят е бил празен, водачът го изпреварил и го засякъл. Колоездачът от своя страна свил внезапно вдясно, с цел да не се удари в него и паднал.
"Инцидентът не е инцидентен. Шофьорът от градския превоз съзнателно ме блъсна. Автобусът безусловно ме притисна и аз паднах и си ударих главата в бордюра на тротоара. При удара каската ми се счупи ", изясни Емил Петров.
Той счита, че водачът го е предизвикал, тъй като е карал в бус лентата. По-рано по улицата също го засича, само че велосипедистът съумява да спре.
По думите му, водачът е видял какво се случва и му е споделил, че не му е мястото там и, че има алея за велосипедисти. Самият Петров изясни, че не кара по алеята, защото е цялостна с хора и кучета и преди години точно там е потърпевш и е бил със строшен нос.
Веднага след рухването Емил отива в "Пирогов ". Мъжът има разцепена вежда, засегнати око, нос и уста, както и голям брой охлузвания по тялото.
Според шефа на гараж "Малашевци " Кирил Георгиев обаче формалната версия за случая е напълно друга. Велосипедистът се е движел в бус лентата, блъснал се е в кофа за отпадък, в резултат на което е изгубил ръководство над велосипеда и се блъснал в преминаващия рейс. Пристигналите на място органи на реда не са открили нарушавания от страна на водача на градския превоз и по тази причина той няма да бъде осъден.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР