Велосипедист е сериозно пострадал на автомагистрала „Тракия“ вследствие на удар

...
Велосипедист е сериозно пострадал на автомагистрала „Тракия“ вследствие на удар
Коментари Харесай

Първи брутални СНИМКИ и ВИДЕО 18+ от жестоката катастрофа на магистрала "Тракия"

Велосипедист е съществено потърпевш на автомагистрала „ Тракия “ в резултат на удар в ограждения. Както БЛИЦ писа случаят е станал на 18 км от автомагистралата в посока София. Велосипедистът е откаран в Окръжна болница. Междувременно четири коли се удрят една в друга, а повода за това е отвличането на внимание на водачите поради падналия велосипедист.

В обществените мрежи се появиха фотоси и видео от злокобната злополука. Очевидец на мелето е описал случката и е разгласил фрагментите. Ето какво написа той:
" Автомагистрала " Тракия. Ремонтни действия с сложени единствено 2 защитни конуса на единствено 30-40 метра пред ремарке със знак за внимание и то след завой. Ремаркето вързано с тел за мантинелата, " тъй като, в случай че го ударел ТИР да не отишло в насрещното " съгласно компанията изпълнител- все едно телът ще удържи. 2- ма колоездачи в авариината лента движещи се с към 40 км в час не виждат тела и първият колоездач минава през тела която реже рамката му и го изхвърля на платното размазан в кома с предсмъртни хрипове. Вторият също пада. Ние сме непосредствени очевидци и стопираме да помогнем на колоездачите. Докато слизаме от колата единствено 30 секунди по-късно в платната за придвижване една кола понижава внезапно заради погрешно сложени конуси и 2 други коли се забиват в нея.

Яна звъни на 112 и отива да види положението на момчето, а аз алармирам на колите да понижат. Следва интервенция на държавните органи т.е. Министерство на вътрешните работи и спешна помощ и следва безумие след безумие.

1. След 10-15 мин идват 2 патрулки с 4 служител на реда - всички се скупчват като кибици към момчето в кома с предсмъртни хрипове. На никой не му хрумва да отиде на 200 метра на завоя и да предизвести водачите. След малко единия служител на реда отива да желае документите на авариралите водачи - все едно това е най значимото, до момента в който другите приказват по тел или кибичат към момчето. Никой няма знание да окаже първа помощ. На лентата до нас не престават да префучават тирове и леки коли.

2. На 10 метра след знака има бус на работа " Охрана на автомагистралите " - споделям им да пратят човек на завоя, а оня стои и ме гледа като пукел.

3. Линейката идва след към 20 мин - слизат двама " доктори " и мерят пулса. Яна им споделя да го ревизират за счупвания на врата. Проверяват на две на три и го поставят на носилката по тил. Без здравна яка. Казвам им да го слагат встрани, с цел да не се задуши от хриповете - и една фуражка ме предизвестява да не се обаждам щото те били лекари и знаели какво правели.
Полицайте стартират да се ориентират лека бавно в ситуацията.

4. Питам коя е компанията, която прави ремонта и ми споделят " Автомагистрали ". Говоря с човек от обекта и една фуражка и ги запитвам обикновено ли е да вързват обозначителното ремарке с тел " невидимка " за мантинелата. Отговаря ми че колоездачите нямат право да са на автомагистралата. Питам го, в случай че това бяха мотористи, на които се постанова да спрат авариино? На служителя на реда процесора за преброяване на двайсетолевки блокира и мига на парцали, а служителя на компанията мълчи като полуидиот. Между другото полицайте събират инфо на очевидци - към момента няма никой, който да алармира на колите да понижат скоростта след завоя и тирове и коли профучават към нас. Спира една старозагорска кола и се развиква на полицайте, че колкото да е спрял в точния момент и им споделя да отидат да сложат сигнален знак. Яваш бавно един служител на реда се насочва.
В тези 30 минути видяхме некадърността на цялата шибана страна ръководена от фуражки - от полицайте на място, до малоумниците от школата на Министерство на вътрешните работи, които приготвят фрагментите, до министъра, до безхаберието на ремонтната компания и строителния контрол, на медицинските фрагменти и цялата им шибана некадърна система от университет до министерство.
Надяваме се момчето да оживее и хората в злополуката да се възстановят. А вие да знаете, че всеки лев заплатен на тази незаконна некадърна хунта е лев хвърлен напразно. И не си мислете, че тяхната несръчност не може да застигне вас или ваш непосредствен.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР