Велосипеди да могат да се превозват в метрото и крайградските

...
Велосипеди да могат да се превозват в метрото и крайградските
Коментари Харесай

Предложение: С колело в метрото безплатно, освен в пиковите часове |

Велосипеди да могат да се транспортират в метрото и крайградските рейсове гратис през целия ден, като се изключи два часа заран и два по здрач в пиковите за напредване часове. 

Това предлага общинският консултант от Демократична България Владислав Панев в отчет до Столичния общински съвет, който е за публично разискване.

Идеята е да се регламентира транспортът на колела " в междинните вагони на метровлаковете и в крайградските автобусни линии, както и автобусна линия 314, по всяко време на денонощието, като се изключи делничните дни сред 07:00 и 09:00 и между 17:00 и 19:00, при изискване, че не замърсява транспортното средство ". 

На процедура по този начин се понижава настоящата сега възбрана колело да се вкарва в метрото до 21 часа в делнични дни. 

Панев предлага още тротинетките да се транспортират гратис, при условие, че не основават стеснение за другите пасажери. 

Получихме голям брой сигнали от жители, че част от служителите на реда в метростанциите и контрольорите в публичния транспорт ограничават достъпа на жителите, заради противоречиво пояснение на актуалната разпоредба (превозът не е неразрешен все още, само че органите не вършат разлика сред велосипед и тротинетка), изяснява в претекстовете си към отчета Панев. 

Предложението за въвеждане на гратис транспортиране на колела не основава никакъв риск за приходната част от бюджета на „ Център за градска подвижност “ ЕАД, защото актуалният доход от това е извънредно дребен (липсва статистика), на фона на общите доходи от продадени транспортни документи, прецизира общинският консултант от Демократична България. 

Така се създава допълнителна опция да се понижи автомобилния трафик и да спомогне за одобряването на столицата като „ зелен град “, с дейни и здрави хора, написа още Владислав Панев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР